5 причини детето да отиде да учи средното си образование в друг град

Пуснете го!

5 причини детето да отиде да учи средното си образование в друг град

Всички родители искат детето им да е колкото се може повече близо до тях. Дали обаче това е най-доброто за детето?  В крайна сметка трябва да се водим първо от това. Ето и няколко добри причини да го пуснете да отлети от семейното гнездо малко по-рано.

Разстоянието ще накара детето да Ви оцени повече - Значете, че в тийнейджърските години в децата бушуват хормони и често отношенията между тях и родителите им не са особено добри. Ако не виждат родителите си всеки ден, обаче, това ще ги накара да им липсвате и всеки път, когато се върнат, да са все по-мили и по-мили.

Ще се научи да се оправя само от малко - Това никак не е лошо, защото ще се формира бързо като самостоятелен човек. А това ще му е много полезно по-нататък в живота.

Ще създаде много полезни връзки и приятелства-  Разбира се, че ще се сприятели и ако учи в същия град, но така кръгът от приятелите му ще е много по-голям.

Ще осъзнае колко е важно да се учи - Фактът, че сте отделили повече пари за него, за да учи това престижно училище, ще го наведе на мисълта, че образованието е наистина важно.

 И не на последно място по-бързо ще се научи да готви - Ако не сте имали време, или удобен случай, в който да го научите на готварското майсторство, то животът в другия град ще го научи!

Скъпи родители, знаем колко значат за Вас вашите деца, но не ги спирайте да се развиват! Колкото по-рано све ориентират в живота, толкова по-добре ще е за тях това в бъдеще.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay