9 неща, от които жените не трябва да се срамуват в 21-ви век

9 неща, от които жените не трябва да се срамуват в 21-ви век
unsplash

Никой няма властта да критикува другите за техния личен избор! За съжаление много жени все още изпитват нужда да оправдават напълно нормални неща...

Ето 9 неща, от които жените не трябва да се срамуват в 21-ви век:

1. Окосмяване по лицето

Около 30% от женското тяло е окосмено. Но много хора се отървават от космите, дори и да не се виждат, поради наложените стандарти за красота.

Ева Мендес, която бръсне лицето си редовно, твърди, че това го прави по-гладко. Личен избор е дали да запазите или премахнете космите. Но никой не бива да критикува вашия избор.

2. Двойна брадичка

Двойната брадичка не означава, че имате наднормено тегло. Може да се появи, когато остареете или заради вашите гени. Много знаменитости са спокойни за това и трябва да се научим да обичаме себе си и другите такива, каквито сме.

3. Стрии след бременност

Всички помним колко страхотно изглеждаше Кейт Мидълтън, след като роди третото си дете. Но тялото на жената се променя много след раждането, кожата се отпуска и по нея се появяват стрии. Това е естествено.

И защо трябва да има значение колко стрии има по корема, ако тази жена е дала живот? Много знаменитости, например, не се срамуват от подобни "недостатъци" и уверено публикуват снимки без филтри онлайн.

4. Отношение към грима

Има знаменитости, които не носят грим не само в нормалния си живот, но дори и за Оскарите. А има и такива, които не публикуват селфита без тежък грим. Всеки е различен, така че защо да ги съдим?

5. Белези от акне и лунички

Отминаха дните, когато безупречната порцеланова кожа беше тенденция. Нашата кожа е жива и се променя заради вътрешни процеси и външни фактори. Дори холивудска звезда може да получи пъпка, това е нормално.

6. Малък корем по време на бременност

Някои жени съдят бременни жени, които според тях имат малък корем. Държат се така, сякаш се съмняват в тях или просто ги сравняват със себе си ("На този етап имах доста голям корем"). В действителност, ако лекарят каже, че бременността върви добре, малък корем дори през втория триместър е нормален. Точно като голям корем на всеки етап.

7. Косъмчета по пръстите на краката

Косми растат и на пръстите на краката. Някои хора обичат да ги бръснат, докато други изобщо нямат нищо против космите. Например популярен блогър в отговор на язвителния коментар "Не трябва ли да си обръснеш пръстите на краката?" публикува снимка на краката си. Тя написа думата "Не" на ноктите на краката си.

8. Размер на гърдите

Някои жени са критикувани, че са плоски, а други са засрамени заради големия си бюст. Никога не можеш да задоволиш такива критици. Но трябва ли изобщо да опитвате?

Натали Портман казва, че е била едва на 13 години, когато медиите започнали да се подиграват на формата ѝ. Кийра Найтли беше фотошопирана с по-голям бюст без нейното съгласие. Мерките на Салма Хайек също притесняват много хора. Изводът е прост - по-добре е да не се стресирате и просто да обичате тялото си!

9. Големи стъпала

Високите хора често имат големи крака; няма нужда да се смущавате от тях. По-добре е да следвате примера на звездите. Хайди Клум например има големи стъпала, но това не ѝ пречи да има 2000 чифта стилни обувки, които мечтае да предаде на дъщерите си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay