Какво е сексуална ревност и как да се справите с нея

Какво е сексуална ревност и как да се справите с нея

Всички ние сме запознати с ревността и как тя може да развали романтичните отношения. Твърде много от нея също може да доведе до безпокойство и параноя. Когато позволите на чувствата на ревност да ви завладеят и да започнете да се съмнявате в партньора си, това може да навреди на доверието и уважението във връзката ви. 

Трябва да се отбележи, че ревността не е любов. По-скоро става въпрос за чувство на несигурност и страх. Въпреки че повечето от нас знаят какво е ревност, много малко са наясно със сексуалната ревност.

Какво е сексуална ревност?

Сексуалната ревност е специална форма на ревност в сексуалните отношения, основана на предполагаема или предстояща сексуална изневяра. Ако сте във връзка, със сигурност сте предпазливи, че партньорът ви ще извърши изневяра. Освен това, според проучване, мъжете са по-силно засегнати от сексуална изневяра, докато жените са по-силно засегнати от емоционална изневяра.

Какви са последиците от екстремната сексуална ревност?

1. Колкото и да се обичате, твърде многото сексуална ревност ще убие доверието, любовта и уважението, които имате един към друг.

2. Твърде много сексуална ревност може да направи всяка връзка токсична. За нула време ще започнете да се чувствате изсмукани от цялата енергия, когато сте с партньора си.

3. Винаги, когато сте заедно, ще трябва да се справяте само с неоснователни обвинения. Това може да доведе до разпадане на връзката ви.

4. Тъй като винаги се страхувате, че между вас и партньора ви ще се случи неразбирателство, прибягвате до лъжи. Лъжете го, за да избегнете ненужни конфликти.

5. Също така може да отстъпи място на параноя, безпокойство и омраза към партньора ви.

Как да се справим със сексуалната ревност?

1. Кажете на партньора си, че го обичате. Ако е необходимо, дайте му каквато и да е гаранция от ваша страна. Това ще помогне за успокояване на сексуалната му ревност.

2. Опитайте се да избягвате всякакви ситуации, в които смятате, че вашият съпруг или партньор би ревнувал. Знайте как биха реагирали на приятел от противоположния пол, който ви прегръща или ви се обажда в късни часове.

3. Ако сексуалната му ревност стане твърде голяма, потърсете професионална помощ. Това е чудесен начин да разрешите проблема, преди да излезе извън контрол.

4. Ако сексуалната му ревност се дължи на предателство, с което се е сблъсквал в минала връзка, проявете малко търпение, докато той се научи да се справя с нея.

5. Преоценете доверието и любовта си един към друг. Комуникацията може значително да помогне на двойките при решаването на този проблем.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay