Колко дълго човешкото тяло може да оцелее на всяка планета от Слънчевата система

Колко дълго човешкото тяло може да оцелее на всяка планета от Слънчевата система

Да допуснем, че хората са се научили как да дишат в Космоса без специално оборудване и сме намерили начин да достигнем до всяка планета в Слънчевата система. Въпреки че това вероятно няма да се случи в близкото бъдеще, нека разгледаме как би се чувствал човек на различните планети от Слънчевата система, без никаква екипировка и оборудване. Имайки предвид амбициозните планове на Илън Мъск, може да започнем да пътуваме в Космоса по-рано, отколкото мислим. 

Меркурий

Ако искате някога да посетите тази планета и да избегнете неприятни последици, трябва да съобразите момента. Температурните колебания на Меркурий са просто безумни. През деня, температурата може да достигне до 426° C, докато през нощта температурите могат да паднат до -143° C. Меркурий се върти сравнително бавно, така че, за да оцелеете, всичко, което трябва да направите, е да хванете момента, когато дневната температура се променя на нощната температура.

Но въпреки това можете да прекарате само около 90 секунди там.

Венера

Ако някога имате възможността да стъпите на Венера, ще имате само 1 секунда, за да й се насладите. Всъщност думата "насладите" е малко иронична. Атмосферата на тази планета е 98% въглероден диоксид, а налягането е 90 пъти по-голямо, отколкото на Земята. Плюс това цялата й повърхност е покрита от гъсти облаци, от които вали сярна киселина. А температурата достига до 430 ° C.

Марс

Въпреки че Марс е първият кандидат за космическа колонизация, най-дългото време, което можете да останете на тази планета, е около 80 секунди. Атмосферата е 95% въглероден диоксид. Марс е много студена планета и средната температура е - 30 ° C.

Юпитер

Най-голямата планета в Слънчевата система ще бъде приятелски настроена към вас само за една секунда. И тогава този гигант ще ви шокира с яростните си ветрове и урагани, с които човешкото тяло просто не може да се справи. Планетата е заобиколена от "газов свят", който в основата си е съставен от водород и хелий. Освен това лудият вихър издига нагряти газови маси към повърхността на планетата, които образуват кристали от амонячен сняг и е невъзможно да си представим как някой може да издържи на този токсичен коктейл.

Сатурн

Това е друг космически гигант, който ще ви позволи да останете на него за по-малко от една секунда. Освен газовите облаци, на Сатурн постоянно има много силни ветрове, които могат да достигнат 1800 км в час. Сатурн създава такива луди торнадота на повърхността си, че никое живо същество дори не би имало време да мигне, преди да се превърне в космически прах.

Уран

Тази планета е покрита от гореща смес от вода, амоняк и метан. Всъщност дори не можем да кажем колко дълго може да остане човек на тази планета, защото дори няма да имате време да кацнете там, тъй като ще се разтворите почти моментално. И последно, Уран няма твърда повърхност, на която може да се кацне.

Нептун

Времето на човек на тази планета е по-малко от секунда. Ужасяващият вятър на Нептун понякога може да стане дори по-бърз от скоростта на звука. Повече коментари не са необходими.

Ако някой ден учените измислят начин да пътуваме до всички планети в Слънчевата система и измислят как да се справим с ниските температури, лудите ветрове и отровните газове, на коя планета бихте отишли?

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay