Ползите от оргазма

Ползите от оргазма

Ползите от оргазма са безброй – не само че той би ви помогнал да спите по-добре, но и да повишите имунитета си, да подобрите здравето на костите и да изчисти кожата ви – и това са малка част от неговите ползи.

По време на сексуална стимулация и оргазъм мозъкът произвежда и освобождава вещества, наречени невротрансмитери и невропептиди. Те са прекрасни за цялостното ви физическо и емоционално състояние. Те могат да намалят стреса, да подобрят съня ви, да повишат вашия имунитет и да повишат настроението ви.

Тъй като по време на оргазъм се отделя окситоцин, хормон, който съпровожда удоволствието, и се намалява производството на кортизол, който сигнализира за стрес, по-малко вероятно е да получите обриви или нервни кризи, ако се наслаждавате на редовни оргазми с течение на времето.

Оргазмите имат непосредствени ползи за кожата. Те ви дават сияйна кожа, като се увеличава притока на кръв и кислород към лицето ви. Оргазмите могат да ви помогнат да се почувствате добре в тялото си.

Оргазмите ви помагат да спите по-добре. По-добрият сън всъщност е една от най-големите ползи за здравето. Приливът на хормона пролактин след секс ви помага за това. Оргазмите водят до по-здрава коса. Кръвообращението е виновно тук, подобно на случая с подобряването на кожата ви. Редовната интимност ще ви остави с по-силна, по-блестяща и здрава коса.

Оргазмите засилват производството на естроген и колаген и ви придават по-младежки вид. Тъй като оргазмите помагат да поддържате кръвното си налягане ниско, те забавят процеса на стареене. Те също така повишават вашите нива на естроген, увеличавайки колагена, което помага на кожата ви да изглежда опъната.

Окситоцинът, отделен по време на оргазъм, буквално прави хората по-щастливи. Оргазмите ви помагат да се свържете с партньора си. Редовният сексуален живот е един от най-прекрасните начини за поддържане на прекрасни отношения.

Оргазмите облекчават болката, включително и спазмите. Сексуалната стимулация и оргазмът освобождават собствените ви естествени болкоуспокояващи тела. Освен че ви кара да се чувствате щастливи, окситоцинът също може да помогне за облекчаване на всякаква болка от главоболие до артрит. Те също облекчават менструалните спазми. Ето още една причина да правите секс по време на менструация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay