В номинациите за БРИТ доминират мъжете

Номинираните за БРИТ са основно мъже

В номинациите за БРИТ доминират мъжете

Номинациите за престижните британски награди за поп музика БРИТ за 2011г. бяха обявени вчера, след което стана ясно, че доминиращи сред номинираните са представителите на мъжката част от поп артистите, съобщи сп.Company.

 

Първенци в списъка с номинациите е сензациата Тайни Темпа, който е номиниран в четири различни категории. Следван от Plan B, The XX и Mumford & Sons, които получиха по три номинации. Ели Гулдинг, Черил Коул, Take That, Румър, Cee Lo Green, Arcade Fire, Кати Пери и Еминем са номинирани в по две категории.

 

Освен, че получи четири номинации, Тайни Темпа потвърди, че ще пее на живо на церемонията по награждаването. Световната суперзвезда Риана също ще забавлява публиката в Лондон, заедно с Take That и Plan B, като скоро ще бъдат разкрити и имената на други големи изпълнители.

 

Номинациите са резултат от гласуването на членовете на БРИТ академията, която се състои от 1000 души от различни сектори на музикалната индустрия. За първи път хора на изкуството също бяха поканени да се присъединят към гласуването.

 

Самата церемония по връчване на наградите ще се състои на 15 февруари в Лондон.

 

Любопитното е, че от тази година статуетката, която ще се връчва на победителите, ще бъде "обличана" от водещи британски творци. Началото на традицията постави Вивиан Уестууд, една от най-влиятелните модни дизайнерки на Великобритания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay