Експерименти с музика и визия от трип-хоп революционерите Sofa Surfers в София

Трип-хоп революционерите Sofa Surfers в София

 

След двата силни трип хоп концерта - на Thievery Corporation и на Massive Attack, идва ред на Sofa Surfers - австрийското име в този стил.

Музикантите пристигат по покана на Bushmills за първата си изява в България. Ще можем да ги чуем и видим на 3-ти декември в Sofia Live Club, където, верни на стила си, ще заличат границите между различни поп култури и ще смесят „черна музика“, „дъб култура“ и „бял рок“.

Групата, определяна като новата мощна вълна в трип-хопа след легендарните Massive Attack, е сбор от изявени арт личности, обединени от жаждата си към експерименти с музика и визия. Смесват рок и електронна музика, като резултатът се приближава най-много до трип-хоп, но често напомня повече на дъб, ейсид джаз, чилаут, даунтемпо.

 

С дебютния си албум Transit (1997), Sofa Surfers залагат на дъб музиката, но с всеки следващ проект звучават все по-предизвикателно и разнообразно. Демонстрират категорична промяна в стила си в четвъртия албум Encounters - много ритмичен и с редица гост музиканти. Девет години след създаването им, към Sofa Surfers се присъединява и неспиращият да експериментира мултимедиен артист VJ - Timo Novotny. Той превръща сценичните изяви на групата в незабравим ултра модерен спектакъл от звук и визия. Така се стига до едноименния им албум от 2005 година, в който звучат меланхолично и мрачно, а същевременно се усеща тревожното напрежение, че нещо скоро ще избухне, ще се взриви. Последният им проект излезе на бял свят в началото на тази година и носи името „Blindside“. Съдържа едва девет парчета и по-голямата част ще бъдат изпълнени пред българската публика на 11 ноември.

 

Билети за концерта на Sofa Surfers в София вече можете да намерите в мрежата на Eventim.bg и на klikshop.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay