Мария Илиева. Тя е празник за българската музика

Десет години магия и хубава музика

Отдавна не бях слушала толкова отблизо глас, който толкова много харесвам. Всъщност, като се замисля, отдавна не бях виждала и лице, което пеейки да ми говори толкова много, на моя език. Музиката, която Мария Илиева обича, създава и подарява е всичко онова, което трябва да знаеш за нея – тя е силна, преживяна, осъзната, обикната, пеперудено нежна, но и много категорична. Тя е изпълнена с любов.

 

С това усещане посрещнах новината, че Мария Илиева прави концерт по случай десетгодишнината си на сцената. Мястото е едно от най-новите, където се срещат изкуството, стила и удоволствието и където музиката наистина има значение – Studio 5.

 

Концертът продължи почти два часа и беше изненадващо изживяване за мен – с всички неща на Мария, които обичам от години – "Лунен сън", "Идваш към мен", "Думи", дори нова версия на "Крадена любов", не просто изпяти, а изживяни на сцената, и то без подкрепата на технологиите. Само Мария, Криста, B.O.Y.A.N, Елена Кокорска на мъничката сцена, в мелодична схватка с нежните аранжименти на Живко Петров и сякаш шепнещи интимните си тайни в тонове и звуци...

 

Концертът на Мария Илиева няма да е единственият по повода, но определено ще остане сред най-добрите, които е правила. Не заради най-естествената любов, която излъчваше цялото й същество, не и заради музиката, която живее в душата й. Заради онази магия е, която тези две неща предизвика у всички нас, които бяхме там, за да чуем най-значимото от последните десет години. Видях лицата на хората и те всички бяха някак си смирени и в друго измерение, а това не е нещо, което всеки ден можеш да видиш сред българската публика.

 

Този акустичен концерт отбеляза началото на поредица такива, които ще се случат до края на годината, и то в цяла България. А по Коледа очакваме от Мария да ни подари най-хубавото от себе си – нов албум, никога нечувани парчета и, обещано – нови музикални въплъщения. А тя ги обича – симфонично, клубно, дори акапелно.

 

Гигантският глас сякаш й дава криле. Криле, за да полети онази огромна любов, която тя има у себе си, и да достигне до всички, които умеят не само да слушат, но и да чуват. Благодаря ти, Мария.

 

Билети за концертите на Мария Илиева можете да закупите на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg.

 

 

 

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay