Как да оцелееш на офис партито или няколко съвета, които да спасят егото и работата ти

Как да оцелееш на офис партито - част II

Как да оцелееш на офис партито или няколко съвета, които да спасят егото и работата ти

На сутринта

Ако на сутринта се събудиш и знаеш, че си се изложила, но не си сигурна точно как, попитай някого, на когото вярваш и си сигурна, че няма да те излъже или да си премълчи. Не задавай този въпрос на много хора. Ако събереш представите на всички ще решиш, че си се държала като комбинация от Кейти Прайс, Шон Райдър и Майк Тайсън.

 

Дани от счетоводството

Ако се събудиш до Дани от счетоводството не бъди ужасна с него, дори и да си ужасена. Ако искаш нещата да приключат до тук му го кажи възможно най-мило и внимателно. Обещайте си да не говорите за това в офиса, независимо дали искате да се повтори или не.

 

Извини се

Ако си се скарала или си обидила някого, го потърси още щом се появиш в офиса и се извини най-искрено за това, че си се държала като идиот. Дори и наистина да мислиш всяка една казана дума, не забравяй, че се налага да продължиш да работиш с този човек и обясни, че причината за думите ти е алкохолът. На всеки поне веднъж се е случвало да прекали с питиетата и да се държи ужасно, така че са малко хората, които ще запазят някакъв негативизъм спрямо теб след като си постъпила като зрял човек и си се извинила.

 

Посмей се заради станалото

Ако единственото, което си направила е да се напиеш и да говориш глупости, не се притеснявай – постъпила си точно като всички останали. Така или иначе другите най-вероятно не помнят какво точно си казала, защото са били заети да се забавляват. Всъщност, най-вероятно и те се притесняват поради същата причина... А ти помниш ли и пука ли ти какво точно са казали колегите?

 

Посмей се още повече

Същото се отнася и за други инциденти. Каквото и да си направила в средата на дансинга, не всички са го видели. Ако мислиш, че е необходимо, се извини, но не прекалявай. Самобичуването е унизително; много по-приемливо е да се пошегуваш със себе си и заедно с колегите да се посмеете на всичко, станало на партито.

 

Забавлявай се

Най-важното е да се забавляваш. Независимо дали ще последваш съветите ни или не, запомни, че трябва просто да ограничиш алкохола. Развесели се, потанцувай и клюкарствай, но се постарай да се прибереш сама и цяла.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay