Операция Пепеляшка: Бихте ли причинили това на краката си?

Една плашеща тенденция при пластичните операции набира все по-широка популярност сред дамите

Операция Пепеляшка: Бихте ли причинили това на краката си?

Стремежът на всяка цена да се вписваме в определени норми през последните години работи изцяло в полза на пластичната хирургия, която ежегодно става част от живота на все повече и повече хора. И ако допреди време на гребена на вълната бяха корекциите на бюст, дупе, нос и устни, то днес модата е малко по-различна и… абсурдна.

След като ви разказахме в детайли за тенденцията все повече дами да коригират ръцете си, специално за да изглеждат те по добре на сватбените снимки с пръстен, днес ще обърнем внимание на една не по-малко плашеща "пластична” мода. А именно - така наречената операция на Пепеляшка.

Запознайте се с Полина Чарликовска. За разлика от повечето жени, за нея пазаруването на обувки е не удоволствие, а същински кошмар. Защото още от дете тя изпитва комплекси спрямо външния вид на краката си.

Проблемът на Полина се изразява в това, че вторият и третият пръст на ходилата ѝ са по-дълги от палците - гледка, която тя смята за крайно неестетична. В допълнение номерът обувки, подходящ за краката ѝ е 42, което според нея е изключително грозно и неприятно за околните.

По тази причина Полина от години си купува само и единствено затворени обувки с по-малък номер, които според нея визуално "прибират отвратителните ѝ стъпала”. В същото време обаче именно по-тесните и къси обувки влошават още повече проблемите ѝ, тъй като създават необратими травми и изкривявания на ходилата.

Така един ден 30-годишната британка се решава на крайната стъпка, наречена операцията на Пепеляшка - поредица отпроцедури, които променят формата и размера на стъпалата. Обикновено става въпрос за издължаване или скъсяване на пръстите, премахване на "стърчащи” кости и изсмукване на излишните мазнини от палците.

Операция Пепеляшка: Бихте ли причинили това на краката си?Краката на Полина преди операцията(горе), веднага след процедурите(по средата) и днес (долу) 
Цялото "удоволствие” е струвало на Полина 4500 британски паунда, както и няколко седмици последващи болки и трудна подвижност. Днес тя носи обувки 40 номер, а сандалите са част от ежедневието ѝ.

Операция Пепеляшка: Бихте ли причинили това на краката си?
Полина Чарликовска обаче далеч не е сред малцината, подложили се на подобна брутална процедура за корекция на ходилата. Напротив, оказва се, че тенденцията, тръгнала от САЩ, в момента залива като вълна жителките на Великобритания. Любопитен факт е, че броят на господата, подложили се на операция Пепеляшка, клони към нулев. И, въпреки че в повечето случаи корекциите са успешни, нерядко се случва и обратното. Най-честото оплакване засега е свързано с неспираща след това болка в пръстите, но ортопедите са на мнение, че последствията от подобна операция биха могли да бъдат и много по-страшни и в момента са в процес на усилено изследване. А снимките, побрани в тази статия, показват достатъчно нагледно колко брутална е самата процедура, "благодарение” на която след това ще ви е необходим поне 3-месечен отпуск за възстановяване.

Операция Пепеляшка: Бихте ли причинили това на краката си?
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook.

11 22
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Не е посочен 26.06.2014|15:56
Не бих си причинила подобно нещо, още повече с пълното съзнание, че могат да ме повредят.
11
Не е посочен 25.06.2014|12:06
за мен тоав е крайно ненормално но всеки си знае :)
10
Не е посочен 25.06.2014|11:25
Много грозно .
9
Не е посочен 24.06.2014|17:38
Брутално е това и абсолютно ненужно .
8
Не е посочен 24.06.2014|15:13
О, господи !
7
Не е посочен 24.06.2014|14:52
някаква мания е това
6
Не е посочен 24.06.2014|12:13
Аз не бих се подложила, но всеки сам решава.
5
Не е посочен 24.06.2014|11:07
всеки луд с номера си,аз лично не бих го направила.
4
Не е посочен 24.06.2014|10:38
Никога не бих си причинила подобно нещо.
3
Не е посочен 24.06.2014|10:38
това е извратено бе! ама техните са си краката,техните са си болките :)
2
Не е посочен 23.06.2014|19:51
На такива процедури няма как да се подложа.
1
Не е посочен 23.06.2014|16:03
А бе наистина са й били доста кривички стъпалата, ама в крайна сметка са си нейни ит я си решава какво да прави с тях....Изглежда да е било доста болезнено
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay