Подготовка за перфектната среща

Симулирана перфектност

Подготовка за перфектната среща

Няколко дни преди Свети Валентин и дългоочакваната среща с някой, когото много харесвате е забранено да разлиствате женски списания. Там може да попаднете на фигури на модели и манекени, които да направят самочувствието ви на малко човече, което да приберат в джоба си.

 

Стандартите за "перфектност", които списанията, медиите и звездите налагат, спокойно могат да докарат всяка чудесно изглеждаща жена до криза. С безпогрешните си тела, коси, тен, кожа....

 

Искате ли обаче, да знаете една тайна? Звездите не поддържат тази "перфектност" през цялата година. Всъщност те често я симулират благодарение на обиграни пози, подходящо подрязване, стратегическо напръскване със спрей за тен, упражнения за инстантно стягане на мускулите и голяма количество увереност. 

 

 

Не трябва да забравяте, че и знаменитостите са хора, които не веднъж сме виждали на снимки "хванати" без грим, с целулит и т.н.

 

Повярвайте че, както те имитират перфектност, така и вие можете. Ето как: 

 

 

Седмица преди срещата

Яжте: витамин С. Натуралната алтернатива на ботокс и колаген? Вероятно не, но все пак хапването на повечко витамин С като киви или грейпфрут например, ще покачи нивата на естествения ви колаген и ще се бори с бръчиците.

Люто. Подлютете храната си, колкото можете да издържите – много лютият червен пипер и лютите чушки са натурални убийци на мазнини.

 

Храни, които се храносмилат бавно. Лещата, овесената каша и сладките картофи ви правят по-силни и сити по-дълго.

 

В денят на срещата.

Яжте: Сутрин - здравословни въглехидрати като овесена каша, плодове, зелени шейкове (от целина,зелен лимон, магданоз и т.н.) плюс малко здравословни мазнини като бадемово масло.


Обяд/Вечеря – зеленчуци и полезни протеини като риба, бадеми или чисто месо.

Следобедна закуска – опитайте орехи или тофу. Омега-3 киселините придават влага и блясък на косата и кожата.  

 

Избягвайте

Млечни продукти: те подуват корема - особено при хора, които имат чувствителност към лактоза (което е често срещано)

Сол: още нещо, от което трябва да седите далеч. Ако все пак сте прекалили със соевия сос, контрирайте с храни богати на калий – авокадо, папая, сладки картофи, грейпфрут и сьомга. 

 

Свалете "водно" тегло

За да свалите обиколките си бързо, трябва да свалите водното тегло. Опитайте с диуретични продукти, които премахват подуване и задържане: целина, семена от целина, сок от червена боровинка, зелен чай и магданоз. И очевидното – пийте много вода. Ако обичате, опитайте вода с лимон в нея – той гори мазнините около корема и съдържа много витамин С.

 

Душ

Някои храни могат да бъдат използвани за лосион за тяло – помагат за изглаждане, стягане, изравняване на тона, дори намаляване на видимия целулит:

Смляно кафе. Смесено с зехтин или кокосово масло. Защо? Когато поглъщате кофеинът с кафето, той забързва кръвообращението, което спомага за добре изглеждаща кожа. Зехтина или маслото правят кафето по-лесно за нанасяне на кожата. 

 

Сурови яйца. Сериозно. Лецитинът в жълтъка подсилва съединителната тъкан. Намажете се с дебел слой. Оставете го за 5 мин. и после го измийте. След изплакването, кожата ви ще изглежда доста по-стегната.

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay