Позитивното мислене ви предпазва от сърдечни проблеми

Позитивизъм за здраво сърце

Позитивното мислене ви предпазва от сърдечни проблеми

Пациенти със сърдечно-съдови заболявания имат много по-сериозен шанс да оздравеят и да живеят дълго, ако имат позитивно мислене.

 

Всъщност се оказва, че колкото и добро да е лечението, на каквото и ниво да е медицината и фармацията, това няма никакво значение, ако не сте се научил да мислите позитивно.

Песимистичните настроения при болните хора поставят на риск процесът на оздравяване, показва изследване на Медицинския център към Университет в Дарем, пише news.ru.

Наблюдението над пациенти действително показва, че положителното отношение и позитивизмът само подпомагат оздравяването и действието на лекарствата.

В продължение на няколко месеца лекарите от университета са наблюдавали 2800 пациенти. Сред тях оптимистите се справят много по-добре. Те са способни да се съсредоточат върху решението на проблеми и така шансът да се предадат в тази борба става значително по-малък.

Освен това вярата в скорошното оздравяване помага на болните да не се съсредоточават върху моментното си си здравословно състояние и временните болежки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay