Проучване разкрива, че самотата зависи от честността

Проучване разкрива, че самотата зависи от честността

Повечето от нас могат да имат около 50 приятели - те са хора, които бихте искали да поканите на лично събитие като сватба, според антрополога Робин Дънбар. Но не се разстройвайте, ако едва събирате няколко човека, за да отпразнувате рождения си ден. Това със сигурност не означава, че нещо не е наред с вас. Очевидно това означава, че сте човек с висок морал.

Смятате ли себе си за човек с високи морални ценности? Ако отговорът ви е да, по-вероятно е да сте социално непопулярни. Учени от Университета на Вашингтон разкриха, че хората с висок морал са по-малко забавни. И това е причината, поради която другите не ги харесват толкова много.

Изследователите са провели 4 експеримента, за да докажат своята гледна точка. По време на стъпки 1 и 2 те са открили, че честните хора не разбират шеги, които не съответстват с техните ценности. Това доказва, че моралът пречи на чувството за хумор.

Но всички знаем, че чувството за хумор е нещо хубаво. Смята се, че забавните хора са по-интелигентни и приятелски настроени. Някои специалисти казват, че това е "лепилото" на приятелството. 

В допълнителна серия експерименти изследователите събрали данни за моралната идентичност от 70 служители. След това техните колеги оценили чувството за хумор на участниците и това дали са харесвани от останалите или не. Резултатите потвърждават, че служителите с висок морал се смятат за по-малко забавни и по-малко популярни сред колегите си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay