Любов на работното място

Любов в офиса

Любов на работното място

Работодателите често се опитват да попречат и дори да забранят романтичните връзки в офиса. Истината обаче е, че много хора срещат половинката си именно на работното място, а романтиката е такава част от живота в офиса, каквато са чашата кафе и компютърът.

 

Наистина ли е добра идея да се влюбиш в колега или в шефа си? Голям късмет или истинско бедствие е началото на една връзка да е именно в офиса?

 

За и против

Един от най-големите проблеми при връзките на работното място е, че кариерата ти може да пострада. Една от причините е изкушението да прекарваш прекалено много време около обекта на чувствата си, вместо да се съсредоточиш върху работата и изпълняването на целите си. Освен това, в повечето случаи, когато останалите колеги разберат, започват да се разнасят слухове от ухо на ухо. Ако пък излизаш с шефа си (или ако ти си шефът), останалите ще започнат да търсят следи от толериране и различно отношение.

 

Ами ако половинката ти те зареже? Какво тогава? Ще е трудно да скриеш болката си и да продължиш напред, защото всеки път, когато решиш да отидеш до кафе машината, рискуваш да се сблъскаш с него. Не е лесно да се сбогуваш с някого, когото неизбежно виждаш всеки ден.

 

В същото време обаче, връзката в офиса има много положителни страни. Винаги ще имаш кавалер за офис партито, някого, с когото да споделиш асансьора или питието след работа. Този тип романтика е много добър избор и за понижаване нивото на стреса, тъй като можете заедно да намирате смешната страна на офис политиката, както и да преодолявате разочарованията.

Независимо дали говорим за краткотрайна тръпка или истинска и голяма любов, трябва да се постараеш много, за да дадеш шанс на връзката си да просъществува.

 

5 основни правила

Бъди търпелива: наистина си заслужава да имаш търпение и да оставиш нещата да се развиват бавно и спокойно, защото ако твоят офис Ромео се окаже Казанова в компанията, не само само кариерата ти, а и сърцето ти може да пострадат.
Бъди открита:
не опитвай да пазиш в тайна връзката си, защото това може само до доведе от излишни слухове и спекулации.
Бъди дискретна:
не се поддавай на изкушението да се държите за ръце по време на оперативката или да правите секс в тоалетната например.
Бъди внимателна: ако си падаш по колега, бъди сигурна, че чувството е взаимно преди да направиш първата крачка. Все пак живеем в ерата на делата за сексуален тормоз.
Бъди професионалист: от огромно значение е да продължиш ефективно да вършиш работата си. Може да си влюбена, но все пак преди всичко си човек със собствени амбиции, умения и разбирания.

 

Контрол на щетите

Разбитото сърце не е легитимна причина да си вземеш болнични, така че ако офис аферата ти приключи, ще се наложи да продължиш сякаш нищо не се е случило, независимо колко виновна, наранена или ядосана се чувстваш. Трябва да се фокусираш върху работата си и да не позволяваш това да влияе на резултатите ти.

 

Правилната реакция в случая е да се преструваш, че нищо ти няма. Обстрелвай със стрелички снимката му или пък зарови лице във възглавницата вкъщи, но в офиса се дръж сякаш раздялата не ти е повлияла. Купи си нов тоалет, направи си скъпа прическа, усмихни се широко и скоро емоциите ще те догонят. Така бързо ще откриеш, че си го преодоляла и можеш да продължиш напред с гордо вдигната глава... и по-хубава прическа.

 

Много жени споделят, че раздялата с офис тръпката им е помогнала отново да видят ясно живота си. Може би имаш нужда точно от това, за да успееш да идентифицираш новите си цели, да инвестираш в нови проекти и да подобриш уменията си. Никога не се знае, може да се окаже, че връзката на работното място е най-хубавото, което ти се е случвало!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay