Грамофонче за най-добрите

Вече са ясни номинираните изпълнители за най-престижните музикални отличия

Снощи в Лос Анджелис се проведе поредното бляскаво шоу. Поводът, този път, беше обявяването на 54-те номинации Grammy.

Събитието откри Лейди Гага, която не изневери на стила си и отново провокира с нестандартен и, както винаги, плашещ външен вид. Певицата беше с грим, който правеше лицето ѝ да изглежда като скелет, а черното облекло перфектно допълваше визията ѝ. Тя изпълни парчето "Marry The Night", посветено на родния ѝ град Ню Йорк.

След нея на сцената се появи Ники Минаж, която обяви номинираните за "запис на годината" изпълнители. За приза ще се борят Адел с "Rolling In The Deep" , Bon Iver с "Holocene", Бруно Марс с "Grenade", Mumford & Sons с "The Cave" и Кейти Пери с "Firework".

Ето как изглеждат и останалите по-важни номинации:

За албум на годината ще се състезават отново британската звезда Адел с "21", Foo Fighters с "Wasting Light", Лейди Гага с "Born This Way", Риана с "Loud" и отново Бруно Марс с "Doo-Wops & Hooligans".

Отличените за "песен на годината" са "All Of The Lights" на Кание Уест, Риана, Кид Къди и Фърги, дело на Jeff Bhasker, Malik Jones, Warren Trotter & Kanye West, "The Cave" на Mumford & Sons, чийто автори са Ted Dwane, Ben Lovett, Marcus Mumford & Country Winston, "Grenade" на Бруно Марс, написана от Brody Brown, Claude Kelly, Philip Lawrence, Ari Levine, Bruno Mars & Andrew Wyatt, "Holocene" на Bon Iver, дело на Justin Vernon и тоталният хит "Rolling In The Deep" на Адел, който е създаден от нея самата и Paul Epworth.

За приза "най-добър нов изпълнител" ще се борят The Band Perry, Bon Iver, J. Cole, Ники Минаж и Skrillex.

54-тите награди Gammy ще бъдат връчени на 12 февруари в Лос Анджелис, а зрителите ще могат да ги гледат директно по телевизия CBS.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 01.12.2011|16:30
Особено ме радват номинациите на Адел и Бруно Марс, които действително имаха ударни години, особено британската сензация. И двамата са страшно талантлива и правят страхотна музика. Дано поне на тези награди победят стойностните изпълнители, които залагат на парчета и глас, а не на една куха визия и провокация.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay