Сутиенът като втора кожа

Първо опознайте видовете сутиени, а после избере своя

Сутиенът като втора кожа

Едно от най-важните неща да се чувствате добре в кожата си е удобният сутиен. Всяка жена го знае. Изборът на този вид бельо не трябва да се свежда само до естетическа гледна точка, но и до модел, размер, материя и не на последно място - до формата на самия бюст.

Разбира се, първото най-важно нещо е да знаете какъв е вашият размер - чашки и гръдна обиколка. Чак след това вече можете да изберете подходящия вид сутиен.

Сутиен "Лепящи чашки"
Този вид сутиен представлява силиконови чашки, които се "залепват” за кожата и имат повдигащ ефект. Той е подходящ, когато сте с рокля или блуза с гол гръб или дълбоко деколте. Неудобното при него е, че се появява усещането, че всеки момент ще падне, което води до дискомфорт. Също така, дамите с по-големи бюстове не биха могли да се насладят на този модел без презрамки.

Сутиен тип "Бриджитка"
Както се досещате, името идва от Бриджит Бардо, която всъщност измисля този вид сутиени. Чашките му са с дебели подплънки и са по-изрязани в предната част. Те повдигат бюста и му придават приятна форма. Този вид сутиен е подходящ за изрязани деколтета и за летния сезон, когато дрехите са по-разголени.  

В повечето случаи, "Бриджитката" е подходящ за дами както с голям, така и с по-малък бюст, но при първите много често се получава "преливане” от деколтето.

Спортен сутиен
Този вид сутиен обикновено се прави от еластични материи или памук и обхваща изцяло бюста. Има дебели презрамки, които допълнително носят усещане за сигурност. Повечето дами, които спортуват, го предпочитат, тъй като този сутиен не позволява на бюста да се "движи” свободно. Въпреки всички плюсове, той винаги си личи под дрехите.

Стандартен сутиен
Това наименование включва всички модели, чиито чашки не са много изрязани и са със стандартни презрамки. Този вид е подходящ за млади момичета, които носят сутиен за първи път, или за дами, които имат забързано ежедневие. Той се среща в две разновидности - с банели и без. Изборът вече зависи от предпочитанията на жената. Този сутиен оформя и прибира бюста, но няма чак такъв повдигащ ефект. 

Декорациите, цветовете и материите вече зависят от самите вас. Надяваме се следващия път да изберете наистина перфектен сутиен.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay