"По следите на Дядо Коледа" е най-новата постановка в Столичния куклен театър

Столичния куклен театър ще търси Дядо Коледа

"По следите на Дядо Коледа" е най-новата постановка в Столичния куклен театър

Днес Столичния куклен театър дава начало на официалната си коледна кампания. В 19:00 ч. е примиерата на "По следите на Дядо Коледа" от Румен Николов, постановката е на Бисерка Колевска. Сценография и кукли - Свила Величкова, а група "Акага" ще се погрижи за музикалния съпровод.

 

"Искахме да направим едно симпатично, сладко, бебешко представление, което да има красиви кукли, хубав декор, симпатични етюди, без задълбочени анализи - по-скоро една история, разказана по бебешки. В нея Дядо Коледа ще е като невидим. Той ще се появява по главите и опашките на героите, както и по най-невероятни места като тенджери и саксии - тоест не може да се усети въобще кой управлява Малкия Дядо Коледа." казва за представлението Бисерка Колевска.

 

В спектакъла, който е предназначен за деца над 3 години, в навечерието на Коледа всички горски обитатели са се събрали да украсят елхата и да посрещнат Дядо Коледа. Зайчето, Мечето, Прасенцето, Патенцето нямат търпение да дойде добрият старец с големия чувал, пълен с подаръци. Те са толкова нетърпеливи, че в желанието си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг взимат една от мъничките играчки за елхата за истинския Дядо Коледа и така започват щури приключения. . .

 

"Ще дойде ли истинският Дядо Коледа и какви подаръци ще получат героите, а и вие - елате и ще разберете." канят от театъра.

 

Както винаги, в навечерието на коледните и новогодишните празници малките софиянци и гости на столицата ще имат празнични и незабравими срещи с вълшебните герои в постановките на кукления театър. "Коледен карнавал", "Снежната кралица", "Доктор Дядо Коледа" и "Тримата снежковци" са другите празнични спектакли, които ще се играят всеки ден от 14 до 26 декември в салоните на театъра - на ул. "Гурко" и в парка "Заимов".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay