Ал Пачино с номинация за театрална награда "Тони"

Ал Пачино номиниран за "Тони"

Ал Пачино с награда "Златен Глобус"
Ал Пачино с награда "Златен Глобус"

Ал Пачино, Ванеса Редгрейв и Джоана Лъмли са сред номинираните за престижните американски театрални награди "Тони", съобщи Independent.ie.

 

Звездата от "Кръстникът" получава признание за ролята си в пиесата "Венецианският търговец" и влиза в двубой с британския актьор Марк Райланс, по-малко от две седмици, след като постановката му "Ерусалим" стъпи на Бродуей.

 

Номинацията на Марк за най-добър актьор идва след възторжени отзиви от американските критици за пиесата, която беше играна за първи път на Бродуей на 20 април и която също е номинирана за най-добра пиеса.

 

Ванеса Редгрейв е в битката за най-добра актриса, заедно със звезди като Франсис Макдорманд.

 

Джоана пък ще се състезава в категорията за най-добра поддържаща женска роля в пиеса за ролята си в "La Bete”.

 

Мюзикълът "The Book of Mormon”, представен на Бродуей и създаден от екипа на един от най-гледаните анимационни сериали "South Park”, получи 14 номинации, включително за най-добър сценарий, мюзикъл и водеща роля в мюзикъл.

 

Пиесата "Конна война", създадена от британския писател Майкъл Морпурго, която първоначално беше представена в Националния театър в Лондон, се бори за пет награди, включително за най-добра пиеса и режисура. Филмовата версия на режисьора Стивън Спилбърг се очаква да излезе по-късно тази година.

 

Интересното е, че Даниел Радклиф не получи номинация за играта си в "Как да успеем в бизнеса, без да се опитваме", макар че самата пиеса събра осем номинации.

 

Припомняме, че приз за цялостно творчество ще получи южноафриканският драматург и писател Атол Фугард, автор на "Пътят към Мека".

 

Церемонията по връчване на наградите "Тони" ще се проведе на 12 юни в Beacon Theatre в Ню Йорк.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay