Танцов спектакъл écorché: монолог на тяло - фетиш и неговите мотаморфози

Монолог на тяло - фетиш

Танцовият спектакъл écorché е определен от създателите си като органичен монолог на тяло - фетиш, концентриран в разреза и докосването. Изследва динамиката на тяло, прогонило личността, мислещо своите граници и цялост, радикално в жестовете си, разтворено и чувствително. Създаден е от Мирослав Йорданов и Валери Миленков, който го изпълнява на фона на музика от Юрий Бонджуков. Сценографката Ралица Тонева пък е създала динамичната конструкция, обитавана от образ, спокойно отдал се на метаморфози.

 

Тялото, костюма, звука и светлината са превърнати в една обща машина, която сама прави безкръвен разрез в собствената си кожа. Разрезът е далечен на морбидността на раната, на насилието, на смъртта, той е цивилизован и съзнателен жест, рационален и жесток в точността върху идеята за собственото тяло.

 

Премиерата на écorché е разпределена в два дена - 24 и 25 ноември от 20:00ч. в The Fridge - пространството за съвременно изкуство, което се намира в София на ул. Овче поле 122 (пресечка на ул. "Пиротска”, близо до метростанция "Опълченска”). След това ще се играе на 16 и 17 декември, а билетът струва 7 лева.


Спектакълът е част от дългосрочен проект на Мирослав Йорданов, насочен към реализирането на моноспектакли и камерни представления в областта на съвременния танц. В резултат от този проект вече са създадени спектаклите Void, Ductus – Ръководство за езда на мъртви коне и Slit – Мишима и Св. Себастиан, който е по части от биографията и произведенията на японския писател Юкио Мишима.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay