Бански на соларни панели, вместо на лалета

Бански захранва фотоапарат

Слънчевата енергия е неограничен ресурс, но все още не сме се научили да я събираме и оползотворяваме. Това лято обаче бихме могли да спестим малко електричество, и то докато сме на плажа.

 

Вече има американските "Слънчеви бикини" - бански, които зареждат портативни устройства с електроенергия, генерирана от слънчевите лъчи.

 

Може да се каже, че облеклото за плажа е с вградени соларни панели. Всъщност в него са втъкани 40 тънки фотоелектрически пластини, които са зашити с електропроводим конец. Събраната енергия е достатъчна да захрани iPod или фотоапарат.


С тези бански може да практикувате всички характерни за плажа забавления, включително и къпане в морето. Само трябва да разкачите устройството, а след излизане от водата да подсушите старателно USB-порта.


Всеки бански се изработва по поръчка, като са необходими 80 часа труд. Подобна инвестиция обаче ще ви спести купуването на десетки батерии. За съжаление, само в слънчевите месеци.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 03.06.2011|13:24
Най-накрая една добра причина, която да накара жените да си сложат горнищата на плажа, а не да носят само монокини и фотоапарата им ще бъде постоянно зареден. Съвсем не ми е приятно да се разхождат всички така, все пак не са само те на плажа, а има и малки деца. Идеята е много оригинална.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay