Тюрбан вместо широкопола шапка

Тюрбанът е модерен

Това лято видяхме какви ли не модни тенденции – съвсем нови дизайнерски хрумвания, или пък добре забравени стари... Сега е ред на тюрбана и особеностите, които трябва да знаете около него.

 

Ориенталският вид, който придава той, е изключително екзотичен и летен. Ако не го вържете правилно обаче, ефектът може да се превърне в дефект. Тъй като на българския пазар все още трудно се намират тюрбани, за целта може да използвате кърпа или шал. Вижте видеото, за да научите три начина за красиво връзване на аксесоара.

 

 

Той е подходящ както за плажа – като заместител на широкополата шапка, така и за почивните дни в градска среда. Звезди като Сара Джесика Паркър и Кортни Кардашиян са се осмелявали да експериментират с тюрбана на червения килим, но това вече е твърде смело. Разгледайте и нашата галерия за още интересни тюрбан-предложения.

 

Традиционното предназначение на чалмата е да предпазва от непоносимите жеги в пустинята. Преди да се сложи, парчето плат се накисва в студена вода. След това се увива около главата, а влагата носи прохлада през целия ден.

 

Вие разбира се няма да мокрите вашия тюрбан – пустинята е далеч оттук, а на плажа има цяло море, в което може да се разхладите. Шалът около главата ви ще предпази и косата ви от безпощадните слънчеви лъчи, така че по-скоро вижте в огледалото кой начин за носене е вашият!

10 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 23.06.2011|12:10
С тюрбан на главата в горещините освен да ми се спари цялата глава, нищо друго няма да стане. Няма от къде дори да проветрява, за разлика от шапката. Не завиждам никак на жените в арабските страни, на които им се налага да ходят с такова нещо на главата си, по-ужасно нещо надали има!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay