Без много, много да му мислим

Непринудено

Принципно не съм лошо момиче. Пия си млякото вечер и се усмихвам чаровно на непознати. Обичам спонтанността да е властваща във всичко, което правя, а обществените норми не ми се нравят много, много. Някой беше казал, че щастието се крие в простите неща... и в необмислените, добавям.

 

И как иначе - колкото повече се взираш в ситуацията, анализираш човека /казал това, направил онова/ или се задълбочаваш в решаването на проблема, е ,толкова по-трудно и мъчително стигаш до правилния път. Не казвам, че не трябва да се мисли. Нека мислим, но по-различно, по-свободно.

 

Забелязвам, че когато съм изправена пред мисловен кръстопът се чувствам петорно по-удовлетворена, когато действам спонтанно. Ходи ми се на море. Ами, хайде! Помислям, обмислям за минута и вече съм на прага на вратата с куфар в ръка. Навити за разходка до любимото Черноморие винаги има. Да погледнем все пак и вариант номер 2. Ходи ми се на море. Не, не, има време, сега ще си стоя в града, ще работя, ще изкарвам пари. Ама за къде са ми тези пари, бе! Като искам на море, марш на море. Необмисленото е по-сладко.

 

Прелиствайки online страниците попаднах на холандско проучване, което изследва женското щастие. Учените-холандци смятат, че най-доволни от живота си са момичетата, които обикновено са по-склонни да нарушават правилата и обществените порядки. Ами, да! И аз това обяснявам. Обличай се както ти харесва, прави това, което ти се прави. Нищо, че в градския транспорт те гледат странно, a когато се смееш високо някой ти прави забележка.

 

И колкото и клиширано да звучи, не можем да кажем на черното-бяло... или на смирението-щастие. Защото да се съобразяваш с всека дума си е цяло смирение! Направо робство... и то на непознати. Тези мисловни окови, които си поставяме са никому нужни. Напротив - напълно вредни са, и то за нас и нашия весел живот.

 

Съзнавам, че с тези думи не откривам топлата вода. Просто се старая и надявам да вдъхновя някого да бъде различен, по-луд и щастлив.

30 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 07.08.2011|18:06
Браво како много ми харесват!
1
Не е посочен 27.05.2011|09:54
Аз също съм се убедила в това, че хората, които по-малко мислят и се съобразяват с всички норми и порядки, които ни се налагат от обществото, живеят по-добре и за по-щастливи. Имам приятелки, които не се мислят много много, когато решат да отидат някъде или да направят нещо, а аз всеки път премислям всичко няколко пъти преди да действам. Затова вече съм си казала, че няма нужда от много мислене, защото живота е един и трябва да го изживеем така, както искаме ние, без да се съобразяваме с никой и нищо!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay