Излъгани надежди и напразни обещания

Да бъдем реалисти

Излъгани надежди и напразни обещания

Всяка година с всеки неин край, си обещаваме по нещо. Неминуемо е. Дори да знаем, че миналогодишните ни обещания още стоят висящи и неизпълнени, сякаш магически забравяме за тях правейки се, че никога не сме си ги намисляли и се захващаме с нови.

Какво ще стане обаче ако тази година се замислим за миналогодишните обещания и пробваме да си отговорим на въпроса защо не сме ги изпълнили? Дали защото са били незначителни или просто имаме склонността да си пожелаваме недостижими неща, което често ни обрича на провал?

 

Човешкият мозък е като фанатичен борец за свобода - неуморим и амбициозен, винаги готов да се бори с вятърни мелници. Дали някой ден ще бъде възможно да направим правилна самооценка на възможностите си и да си намислим неща, които в действителност са постижими? Може би си обещаваме невъзможни неща, защото подсъзнателно ни харесва да се саботираме и по този начин да провокираме мотивация у нас самите?

Може би магията на успеха в осъществяването на желанията ни за новата година се крие в начина, по който ги поставяме. А именно, ако си пожелаем : ще тренирам 3 пъти седмично и ще се храня балансирано, сякаш бихме имали повече успех, отколкото ако просто си кажем: тази година ще отслабна!

50% от шанса за успех, при започването на диета, се крие в психическата настройка и начина на мислене. Създаването на специфичен и конкретен фитнес режим например, би трябвало да е едно от първите неща, които да предприемете, ако искате да постигнете добър резултат. В случай, че направите "загубата на тегло" единствената ви крайна цел и фикс идея, то това неминуемо придава една лека негативна нотка на иначе здравословното начинание и може да ви обезкуражи дълготрайно, ако не видите бърз резултат.

 

В крайна сметка, да си поставиш определени цели не е като да си напишеш лист с желания. Важно е да бъдем предпазливи в намислянето на решения, които не са изцяло под наш контрол, като – ще си намеря гадже/съпруг. Има съществена разлика между това заричане и замисъл като: ще бъда по-отворена за нови срещи и запознанства.


Да се фокусираме върху самите себе си и да знаем какво искаме, поне горе-долу.

Това не е никак лошо пожелание за новата година. Ако се спрем първо на него и го постигнем, другите сякаш ще осъществим по-лесно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay