Майка на 12, баба на 23

Най-младата баба е на 23

Майка на 12, баба на 23

След 61-годишната американка, която роди собственото си внуче и румънката, която на 66 години стана майка, смятахме, че трудно вече нещо ще ни изненада, но не сме били прави - да бъдеш баба на 23 е далеч по-шокиращо. Такава е съдбата на Рифка Станеску от Румъния. Тя постави световен рекорд за най-млада баба, a ние научихме за нея от iNews.

 

Рифка е майка на две деца. Била е само на 12 г., когато е родила първото си дете Мария. Тя се е омъжила за продавача на бижута Йонел Станеску, когато е на 11, а той - на 13 г. Двамата са си пристанали толкова малки, защото Рифка се е страхувала, че баща й иска да я омъжи за друго момче. Семейството й е простило, когато направила майка си баба на 40-годишна възраст.

 

Синът й, Николае, е роден година по-късно, когато Рифка е на 13 години. Младата майка признава, че не е искала децата й да последват нейния пример и всячески се опитала да убеди дъщеря си да се изучи. 10-годишната Мария обаче напуснала училище, за да се омъжи и 6 месеца по-късно родила първото си дете.

 

Сега Рифка прегръща внука си Йон и признава: "Щастлива съм, че съм баба, но исках повече за Мария".

11 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay