Малките големи неща, които носят смисъл

Да живеем!

Малките големи неща, които носят смисъл

Пием сутрешното си кафе, знаейки че ще ни разтърси и зареди с енергия. Но енергия за какво? За да идем отново на работа, да изкараме поредния работен ден, изпълнени с надежда, че я ни се случи нещо интересно, я настъпи някаква промяна, и хайде отново вкъщи. Този сценарий може да звучи страшно безинтересен, но всъщност запълва живота на толкова много хора...

 

Нека се спрем и замислим къде се крие смисълът. Кои всъщност са малките големи неща, които си заслужават?

 

Семейството. Всяка минута прекарана с ценните хора в нашия живот е добре прекарано време. Опознайте ги, защото някой ден те ще си отидат. Тези хора са част от вас, а тази частица никога няма да позволи да ви се случи нещо лошо.

 

Обърнете внимание на красотата. Жалко е, че толкова много гледаме към нереалните рекламни лица и фалшивите хора. Те не заслужават вниманието ни. Опознайте реалността - малкото дете в трамвая, което с любопитство приема света, а любимата му думичка е "какво?". Бездомните кучета, които спят свити едно до друго. Красивите стари сгради със своя собствена история. Всичко това е пред нас, стига да отворим очите си.

 

Пейте под душа, танцувайте пред огледалото и се смейте от сърце!

 

Задраскайте от речника си фрази като "Един ден", "Когато се случи това", "Може би някога...". Животът е тук и сега, а всеки един ден е толкова специален, колкото и следващият. Няма материални неща, които да са по-ценни от настоящето. Точно затова облечете онази специална рокля, купете си онези скъпи бонбони и се порадвайте на живота по онзи, специалния начин.

 

Запомнете: обстоятелствата се създават от нас самите, бъдете главният виновник за прекрасните събития в своя живот.

 

13 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay