Характеристиките на хората, които могат да бъдат наречени професионалисти

Защото не всеки човек е професионалист

Характеристиките на хората, които могат да бъдат наречени професионалисти

Всички ходим на работа по минимум 40 часа седмично, изпълняваме задълженията си, взимаме пари за това и така всеки ден, всяка седмица, всеки месец, в продължение на години, много години. Но всеки ли е професионалист? Всъщност какво прави един човек, работещ дадена работа, професионалист в областта си? Аз лично не бих се доверила на всеки един библиотекар, магазинер или сервитьор например. Има набор от качества, които трябва да притежаваме, за д можем да носим прекрасното звание Професионалист.

Запомняне на имена - Това може да Ви звучи смешно, но, ако работата ви е да обслужвате и работите с хора и става въпрос за наистина сериозни, редовни и платежоспособни клиенти, и вие им забравите имената.. няма да е много добре за Вас.

Умеете да говорите по телефона с такт - Дори отсреща да е наистина дразнещ човек, който е невъздържан, невъзпитан и т.н., вие никога не бива да си позволявате да сте като него.

Всеки човек е важен - Този принцип трябва да Ви стане нещо като мото в професионалния живот. Няма важни и неважни клиенти. Има такива които са по-платежоспособни, но и дори и тези, които не попадат в тази категория, не бива да бъдат третирани на по-ниско ниво. 

Винаги всичко трябва да е ясно - Ако общувате с някой клиент и усетите, че той не е разбрал нещо, то вие сте длъжен да внесете достатъчно яснота по въпроса. В противен случай, може да излезе така, че вие сте го заблудили.

Винаги бъдете точни - Не си позволявайте да закъснявате за срещи (не само за тези, които вие мислите за важни, защото всички са важни!)

Ако сте сгрешили, признайте си - Всички грешим, но най-разумното е да се извиним, а не да продължаваме да се правим, че ние не сме виновни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay