Хендмейд вдъхновение за експериментатори

Различните бижута

Хендмейд вдъхновение за експериментатори

Не е нужно да притежавате диплома за дизайнер, за да си измайсторите собственоръчно спиращи дъха бижута. Обици, колиета, гривни, брошки, та дори и декорации за дома. От сега ви предупреждаваме – рискът от пристрастяване е огромен, така че се подгответе да развихрите въображението си и да се сдобиете с купища дрънкулки.

 

Нужният материал е така нареченото "фимо" - полимерна глина за моделиране, която се продава в арт магазините. Предимството ѝ е, че е достатъчно мека за ръчна обработка, но въпреки това и достатъчно твърда, за да запазва нужната форма.

 

След като се сдобиете с нужния материал, е време да развихрите въображението си. Отчупете, режете или пък мачкайте части от глината, за да постигнете желания ефект и форма. Ако искате на всяка цена да се сдобиете с нови обици, може да експериментирате - кръгли, продълговати, извити, висящи...

 

Стъпка номер две е поставянето на кукичката. Става въпрос за онези малки телчета, които държат обицата на ухото ви. Те се продават в магазините за бижута или в арт шоповете за художествени материали, а цената им е много ниска.

 

И след като вече сте сътворили въпросните украшения, пуснете фурната на 150 градуса, сложете ги в тавичка и... е време за печене! Минутите, които са им нужни, за да станат готови за носене са ни повече, ни по-малко, а точно 15. Ако имате навика да забравяте, настройте аларма, защото в противен случай ще прегорите бижутата, а мисията ще е провалена.

 

Финалните действия са може би най-приятните. Време е да внесете цвят. Дали с лак за нокти, с темперни боички или пък с фулмастри – ограничения няма. Може да разгледате различни материали в Интернет за допълнително вдъхновение.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 31.01.2014|13:40
Много са хубави и сполучливи
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay