Американка грабна короната на Мис Свят

18-годишна американка стана Мис Свят

Американка грабна короната на Мис Свят

Мис Америка Александрия Милс грабна короната на Мис Свят сред 114 от най-красивите жени на планетата. Подгласнички на 18-годишната американка са красавицата от Ботсвана Ема Вареус и венецуелката Адриана Васини, които заемат съответно второ и трето място в престижното издание за красота.

 

За победителка в конкурса дълго време се спрягаше Мис Норвегия Мариян Биркедал, но изненадващо северната красавица не намери място дори в челната петица. Според критиците това се дължи на изострилите се напоследък отношения между Китай и Норвегия. Двете страни влязоха в пререкание, след като Осло присди Нобелова награда за мир на китайския дисидент Лиу Сяобо, който от година е в затвора заради борбата му за човешките права в Китай

 

Юбилейното издание на конкурса, който навърши 60 години, се проведе в курорта Сания, Китай. Конкурсът за красота датира от 1951 година като първоначално носи името Мис Бикини. В тазгодишното издание 7 бивши победителки избираха най-красивата жена за 2010, а специално за юбилея тронът на красавицата бе под формата на диамант.

 

След церемония по короноването Милс, която е родом от Кентъки, се пошегува, че другите участнички са я наричали KFC, заради известната верига за бързо хранене. Иронията е доста явна, тъй като Александрия е вегетарианка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay