Президентът Георги Първанов пусна на пазара книга със свои речи и статии

„Първият мандат на Георги Първанов”

Президентът Георги Първанов пусна на пазара книга със свои речи и статии

Президентът Георги Първанов представи днес, 23 януари, книгата си "Първият мандат на Георги Първанов", издадена от издателство "Захарий Стоянов". В нея са събрани речи, лекции, изявления и друг тип публични политически изяви на Първанов от периода 2001 – 2006 година. Структурирани са в четири раздела – "България има нужда от нова политическа култура, от съгласие по националните приоритети", "Пълноправното членство в ЕС и НАТО е стратегическа цел без алтернатива", "България може и трябва да поеме по-голяма отговорност за процесите в Югоизточна Европа", "Да помним уроците на историята, да съхраним духовността, за да я има България".

 

По думите на издателя Иван Гранитски лайтмотивът на "Първият мандат на Георги Първанов" е, че България има нужда от нова политическа култура, нов политически диалог. С кратко слово към президента се обърна и писателят академик Антон Дончев.


На премиерата на книгата присъства съпругата на президента - Зорка Първанова, експремиерът Сергей Станишев и негови министри, депутати от левицата, кметове избрани от левицата, председателят на КТ "Подкрепа” д-р Константин Тренчев, както и гГеоргиенерали от резерва.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay