За никого не е тайна, че не е достатъчно храната да бъде сготвена професионално. Сервирането ѝ на масата също е от голямо значение, особено когато вие, като старателната домакиня, искате да направите много добро впечатление на гостите си.
Когато идеите ви са свършили или всички купички са счупени, на помощ идва този лесен трик, който сега ще ви споделим.
Шоколадовите купички са наистина лесно, бързо и повече от ефектно решение за идеален завършек на трапезата. И учудващо се правят адски лесно. Всичко, от което се нуждаете, е шоколад, няколко по-малки балона и игла за шиене.
Започнете с надуването на балоните. Необходими са ви толкова, колкото купички искате да направите. Нека не са много големи. Целта ви е да си направите малки и практични съдове за десерта, а не огромни купи.
След това разтопете шоколада. Това може да стане по два начина: на водна баня с мляко или в микровълновата за не повече от минута и половина, отново с малко прясно мляко.
Когато и това е готово, потопете широката част на всеки един балон в разтопения шоколад.
Оставете настрани, за да може шоколадът да изстине и да се стегне. Може да го поставите и в хладилник, ако искате да стане по-бързо.
Когато сте сигурни, че шоколадът се е втвърдил напълно, е ред да използвате иглата. Спукайте балоните един по един. Те ще изчезнат, а на тяхно място ще останат само сладките шоколадови купички, които сами си направихте.
Сега е ред да сипете десерта в тях. Ако не сте си направили предварително десерт, може да сложете по малко сметана във всяка една купичка и да оставите гостите да се насладят на таланта ви.
Това е всичко. В нашата галерия можете да разгледате още един вариант на шоколадовата купичка.
Ако тази статия ви е харесала и искате да споделяме с вас още лесни кулинарни трикове, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!
20 | 0 |