Мързелива диета с впечатляващи резултати

Вместо да товарите тялото и най-вече психиката си с тежки и често невъзможни за изпълнение диети, заложете на лесното и сигурното

Мързелива диета с впечатляващи резултати

Ако трябва да бъде определен сезон на диетите, то това определено е лятото. Топлото време предразполага към повече плът на показ, което от своя страна смущава дамите, които смятат, че имат някой и друг килограм за сваляне. Вместо обаче да товарите тялото и най-вече психиката си с тежки и често невъзможни за изпълнение диети, ви предлагаме просто да превключите на този режим, с който неусетно и почти без никакви усилия отново ще се вмъкнете в "онази така любима лятна рокля”, която пазите в ъгъла на гардероба. А ето и какви са неговите компоненти:

Разсейвайте се
Често човек яде, не защото е гладен, а просто от скука. Затова когато в главата ви се роди мисъл за парче торта по никое време, я изгонете като ангажирате мисълта си с нещо друго. Ако сте в офиса, стартирайте ново начинание, а ако сте вкъщи, просто се заемете с нещо любимо - четене на книга, гледане на филм или каквото ви хрумне.

Запасете се
Дръжте си подръка здравословни "малки хапвания”, като например парченца плодове и зеленчуци или пък сурови ядки. Обратното, скрийте "невинните” бисквитки, вафлички и шоколадчета. Нали знаете, далеч от очите, далеч от сърцето.

Спете
Редица изследвания доказват, че качването на килограми има пряка връзка с липсата на достатъчно дълъг и качествен сън. Затова учените съветват да си осигурявате по поне 7 часа спане през нощта.

Хранете се културно
Иначе казано, яжте винаги на маса, оборудвани с необходимите вилица, нож и лъжица. А още по-иначе казано, избягвайте всякакъв вид "дребни” похапвания на работа, пред телевизора и по време на партита. Гарантираме ви, че ще си спестите изключително много излишни калории.

Оставете салатата
Не, в никакъв случай не я изключвайте от менюто си, просто си я запазете за десерт. Оказва се, че докато си похапвате нискокалорични марулки, ще има достатъчно време мозъкът да получи сигнал, че вече сте поели достатъчно храна, съответно и гладът да се трансформира в ситост. Например, след като изядете една пържола и продължите да усещате още глад, продължете със салата, докато почувствате, че сте сити. 

Умиротворете се
Сигурни сме, че неведнъж сте чували за пряката връзка между стреса и трупането на излишни килограми. Е, знаете си урока. Елиминирайте дразнителите и се опитайте да гледате по-позитивно на живота.

Забравете безалкохолните
Независимо дали става въпрос за стандартни (т.е. със захар), или за диетични (т.е. с подсладител), газираните безалкохолни напитки не са най-добрият избор за човек, стремящ се към отслабване.

Алкохол или десерт?
Няма как заедно с вечерята да изпиете няколко чаши вино, след което да хапнете десерт и да очаквате вталяващи резултати. Затова, ако не друго, то поне направете избор между едно от двете удоволствия.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

26 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 27.06.2014|17:40
Гадна работа са диетите .
5
Не е посочен 27.06.2014|17:30
Малките промени често водят до големи резултати, стига да има постоянство.
4
Не е посочен 27.06.2014|15:16
Интересна статия .
3
Не е посочен 26.06.2014|16:52
Много полезни съвети, които имат ефект, казвам го от личен опит. Сама си достигнах до тях в един момент от живота ми
2
Не е посочен 26.06.2014|15:41
Колко малко ни трябва всъщност, за да успеем да се вталим, но пусти навик и изкушения около нас.
1
Не е посочен 26.06.2014|15:31
Много добри съвети .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay