Страхотно течно меню за невероятна кожа!

Освен задължителния прием на вода, има и още няколко течности, на които трябва да обърнем внимание

Страхотно течно меню за невероятна кожа!

Много дами са обсебени от мисълта за перфектна кожа и изобщо не пестят средства, за да притежават всякакви възможни продукти за нейното поддържане. Но както ние, така и вие знаем, че това не е достатъчно. Всеки процес в човешкото тяло или душа започва отвътре навън. А това означава, че трябва да се погрижим първо за организма си, а след това за външния си вид.

Много пъти сме ви казвали какви храни трябва да консумирате, за да поддържате добро здраве, за да се радвате на външното му отражение - тялото и лицето. Сега обаче ще ви споделим какво трябва да пиете, за да имате добре изглеждаща и сияйна кожа както на лицето, така и на тялото.

Дерматоложката д-р Рейчъл Назарян споделя 24-часово течно меню, достатъчно богато на полезни вещества и минерали, които да ни помогнат да се сдобием с красива кожа. Ето какво споделя тя за продуктите, които трябва да пием.

Страхотно течно меню за невероятна кожа!

Вода

"Нищо не прави кожата по-пухкава и по-свежа от водата. Тя поддържа еластичността й в оптималните нива и я прави здрава.”

Зелен сок с къдраво зеле

"Къдравото зеле е невероятен мултивитамин за кожата. В него има витамин А. То  помага за насърчаване на растежа на клетките. Подмомага по-бързото премахване на мъртвата кожа и образуване на нова по-здрава.”

Соево мляко

"Изофлавоните в соята спомагат за опазването на колагена. Той поддържа кожата млада. Редица изследвания показват, че те могат да помогнат за образуване на защита срещу бръчките, дължащи се на слънчевата светлина. Минералите и протеините в соевото мляко намаляват потъмняването на кожата и въобще измененията в цвета й.”

Зелен чай

"Зеленият чай е пълен с антиоксиданти, наречени катехини и полифеноли, които защитават кожата от ултравиолетовите лъчи, като намаляват шансовете за загар. Това от своя страна предпазва от различни слънчеви болести, свързани с кожата.”

Сок от нар

"Този сок е от видовете, които съдържат огромно количество антиоксиданти и полифеноли, над два пъти повече от зеления чай. Нарът действа прекрасно на фибробластите в кожата, които имат общо с колагена. Следователно колкото повече колаген приемаме, толкова по-малко бръчки ще имаме.”

Вода от краставица

"Тъй като краставицата е със състав от 90% вода, тя е страхотен хидратиращ зеленчук. В нея има много минерали, магнезий и калий, които поддържат рН-то на кожата и имат свойството да намаляват различни възпаления.”

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay