Една силна майка и нейната доживотна битка с рака

Историята ѝ е вдъхноваваща!

Една силна майка и нейната доживотна битка с рака

Чували ли сте термина "метастатичен рак”? Това не е тумор, диагностициран за пръв път в тялото на човека, а такъв, който се е разпространил от вече съществуващ. Може да бъде наречен условно "вторичен тумор”.

Метастазиращите клетки носят същите белези на абнормен растеж, както и тези от първичния тумор. Типът "вторичен” рак се определя от мястото, където е започнал първичният злокачествен процес.

Например, ако ракът на гърдата метастазира в костите, раковите клетки там са същите като тези в тумора на гърдата. Заболяването се означава като "метастатичен" рак на гърдата, а не като рак на костите и се лекува по аналогичен на рака на гърдата начин.

Холи Кичън е наясно с това заболяване, тъй като се бори с него от дълго време насам. Преди три години тя е диагностицирана с рак на гърдата в трети стадий. Година по-късно, когато си мисли, че битката най-накрая е приключила, се оказва, че туморът се е разпространил в гръбнака, костите и други части в тялото ѝ.

От този момент нататък тя започва нова борба - този път с метастичния рак на гърдата - заболяване, за което няма лечение. Това, което Холи иска да направи, е да даде повече информация за това състояние, защото, както самата тя признава, дори не е подозирала за съществуването на подобна диагноза, преди тя да застигне нея.

Затова прави емоционално видео на самата себе си, в което разказва за своята битка и настояща цел - не да засрамва, а да научи. Да разкаже на хората през какво преминава тя, както и много други жени по света.

Холи е на 39 години и има съпруг и две деца. Това, което ѝ остава, е да се бори достатъчно, за да може да си "осигури” повече време, което да прекара с любимите си хора. В 3-минутното видео тя разказва и за отношението на хората към пациенти, диагностицирани с рак, и за това как дори добронамерени, някои коментари могат да бъдат наистина болезнени.

Причините, които "водят” до заболяването, нямат нищо общо с начина на живот. Всичко е въпрос на генетика и… лош късмет. Да бъде болен от рак, не е вина на нито един диагностициран човек.

Вижте емоционалното видео на Холи. То има над 40 милиона гледания в интернет и се надяваме, че ще продължава да се разпространява. За да постигне Холи своята мисия - да разкрие на хората за опасностите, които диагнозата "рак” носи със себе си.

Споделете и вие видеото в страницата си във Facebook, за да помогнете в една благородна кауза!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay