6 мита за алкохола и пиянството

Пълнеем ли от бирата? Този въпрос ще получите от текста по-долу

6 мита за алкохола и пиянството

Всеки на моменти има нужда от една "ободряваща” глътка алкохол, която да снеме напрежението от деня, да подобри настроението на потребителя или просто да задоволи алкохолния му глад. Но ще се изненадате, че много от представите ни за алкохола и пиянството са напълно погрешни.

Много хора (особено жените) например избягват да се докосват до която и да е алкохолна напитка, единствено защото се страхуват да не натрупат някое и друго килце или още по-лошо - да не направят някоя глупост, за която да съжаляват цял живот. От друга страна, много шофьори пренебрегват закона, като подкарват автомобила си в нетрезво състояние, надявайки се, че ще се измъкнат с хитрост от дебнещите полицаи на пътя...

А сега дойде моментът, в който да разбулим някои от най-популярните заблуди за алкохола, които ще са ви от голяма полза следващия път, когато решите да пийнете "само едно”.

Начинът, по който пиете, не определя как точно ще се напиете
Редица изследвания сочат, че не видът алкохол (водка, бира, вино и т.н.) имат толкова голямо значение за настроението ви, колкото количеството и бързината, с която "унищожавате” напитката си.

Биреното коремче всъщност не е бирено… или поне не съвсем
Това, което предизвиква натрупване на тлъстини, са калориите. При бирата те съвсем не са чак толкова, колкото се смяташе допреди. В зависимост от типа бира енергийните стойности на 0,5 литра от най-консумираната алкохолна напитка в света варират между 300 и 400 калории. Затова не се притеснявайте, че една халба ще ви навреди. Негативно влияние върху тялото ви оказва количеството изпита бира, както и, разбира се, съпътстващото я мезе.

6 мита за алкохола и пиянството

Нищо не е в състояние да залъже дрегера
Ментовите бонбони, дъвките, цигарите, дори дъвченето на скилидка чесън или лук няма да прикрият злодеянието, за което сте попаднали на уличния катаджия. Те може и да са добро средство за разсейване на алкохолния дъх, но не и на веществата, които издишвате с него.

Нова порция алкохол срещу махмурлука
Много махмурлии "лекуват” симптомите си с нови количества алкохол. За съжаление ще трябва да разочароваме почитателите на този метод с едно просто обяснение - това, което предизвиквате с една или няколко допълнителни чашки, е единствено повторното натравяне на организма ви.

6 мита за алкохола и пиянството

Абсентът не причинява халюцинации
Халюцинациите след употребата на абсент всъщност не са плод на туйона, който се предполага, че оказва подобно действие върху мозъка ни. Истината е, че тази напитка съдържа изключително малки количества от веществото, които са напълно недостатъчни да предизвикат подобен ефект. Тогава коя е причината да виждаме и чуваме странни неща? Ами, чисто и просто, високото съдържание на алкохол в абсента.

"Белите петна” никога не могат да бъдат възстановени
Така сте препили предната вечер, че някои моменти просто ви се губят. Е, не очаквайте, че ще успеете да си ги спомните. Освен, ако някой не се е погрижил да ги запише с камера или апарат, то тогава ще има да се чудите до края на живота си дали има нещо, за което да се срамувате от "онази вечер”.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook.

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay