5 вредни бюти навика, които трябва да избягвате

Ето какви грешки допускаме доста често

5 вредни бюти навика, които трябва да избягвате

Разкрасяването и гримирането са чудесни и много забавни дейности, но има някои вредни навици, които се прокрадват в нашата рутина и могат да развалят целия ефект от труда, който полагаме. Тези малки, но съществени, грешки могат да провалят грима ви или да ви "снабдят" с проблемна кожа - неща, към които никой не се стреми.

Днес ще ви покажем кои са най-често срещаните бюти навици, които много от нас имат, но може би не го осъзнават. Те не само, че не помагат, но и вредят на нашата кожа и на нашето красиво излъчване. Вижте кои са те и се старайте да ги избягвате.

1. Пропускате хидратацията
Хидратирането на кожата с крем или серум е изключително важно и то по няколко причини. Кремът за лице хидратира и подхранва кожата, но и я изглажда като така дава една чудесна основа за останалата част от грима. Както знаем, основите са най-важни и затова трябва да сте сигурни, че сте подбрали правилния крем за вашия тип кожа.

2. Не преливате старателно фон дьо тена
Видът на фон дьо тен, който спира внезапно някъде около брадичката, не е никак привлекателен. Трябва да отделяте малко повече време на хубавото разнасяне на продукта, за да не се получават резки видими черти. Трябва също така да се убедите, че сте избрали подходящия цвят за вашата кожа.

3. Очертавате само долните си клепачи
Очертаването на клепачите с черен молив или очна линия е красиво допълнение към гримирането, но нещата могат да се объркат сериозно ако не внимавате как точно го правите. Може да очертаете само горния клепач или и двата, но не бива да подчертавате само долния, защото това ще направи вида ви изморен, а очите ще изглеждат по-малки.

4. Не почиствате четките си
Заниманието може да изглежда досадно и ненужно, но е наистина важно. В четките се крият хиляди бактерии, които са сред основните причинители на пъпки и кожни раздразнения. Почиствайте четките си за грим с вода и сапун през 1-2 седмици, за да не се притеснявате, че заради тях ще получите акне.



5. Спите с непочистено от грим лице
Понякога е доста досадно да махате грима от лицето си вечер, когато сте изморени, и всичко, което искате, е да си легнете и да заспите. Кожата ви има нужда да диша и ако порите ви са запушени от грима през цялата нощ, това просто няма как да се случи. Почиствайте лицето си старателно, така ще намалите вероятността от появата на пъпки и кожата ви ще изглежда по-млада и здрава.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay