15 факта за бременността, за които никой не предупреждава

А се налага да научим впоследствие

15 факта за бременността, за които никой не предупреждава

Бременността несъмнено е най-важният период в живота на една жена, по време на който тялото ѝ става дом за най-малкото и прекрасно същество, което съществува в живота ѝ от тук нататък.

Колкото и подготвена да е една бъдеща мама за важната задача, наречена "износване на бебе”, на колкото и ценни съвети от майки и баби да се е наслушала, винаги се появяват обстоятелства, които не е могла да предвиди. И за които никой не ѝ е споменал.

За какво става въпрос? Women’s Health Mag си поставя за задача да събере мнения на различни жени, минали през този период, и открили неподозирани факти за бременността. Вижте какво споделят те…

1. "Внезапно започваш да забелязваш всяка друга бременна жена наоколо.”

2. "В нощите се появяват доста странни сънища. Можете дори да си ги записвате в дневник, защото по-късно ще ви бъде доста интересно да ги четете - звучат така, сякаш сте били под хипнозата на упойващи вещества.”

3. "Хората ме излъгаха. Казваха ми да не се притеснявам от факта, че ям много - щяла съм да си върна килограмите веднага след раждането. Лъжи, лъжи и пак лъжи!”

4. "Може пък и да нямате сутрешно гадене, да не се чувствате уморени, нито пък да преминете през болезнено раждане.”

5. "Започвате да губите разни неща. Веднъж изгубих един картоф, който току-що бях приготвила за вечеря. Или поне така си мислех… Намерих го на следващия ден - беше все още в тенджерата, която беше захлупена и прибрана в кухненски шкаф.”

15 факта за бременността, за които никой не предупреждава

6. "Да бъдеш бременна означава да се примириш с факта, че за всяка жена наоколо ще бъде съвършено нормална мисълта да пипа коремчето ти.”

7. "Понякога може да се случи така, че да се приберете от работа изморени и да решите за момент да затворите очи. Е, събуждате се чак на сутринта.”

8. "Бебето може да хълца в корема около 3-4 пъти на ден, а понякога дори повече. Тези неща се усещат. И когато по някое време плодът престане да шава, а вие започнете да се паникьосвате - изпийте нещо студено и бебчето веднага ще започне отново да мърда.”

9. "След раждането е някак странно усещането, че вече не сте бременна.”

10. "Миризмите привличат толкова силно, колкото и храната.”

11. "Водете си бележки и си правете снимки - това са бъдещите ви спомени. Ще ви хареса да си припомняте историите, които сте съхранили.”

12. "През целия втори триместър ще ви се иска отчаяно да изглеждате "поне малко бременна”. Това е периодът, в който все още никой не ви отстъпва място в автобуса, нито пък задържа вратата, когато минавате. Просто защото не са съвсем сигурни дали сте бременна, или не.”

13. "Коремът ви достига размери, които крият опасност от това да го изгорите на печката, докато готвите.”

14. "Газове, газове и пак газове!”

15. "Интимните зони на жената няма да изглеждат както преди чак докато бременността не приключи.”

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

20 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay