Вегетарианска мусака

Любимото на повечето българи ястие, но в нов вариант

Вегетарианска мусака

Почти няма човек, който да не обича мусака. Казват, че тайната е в заливката. Ние пък смятаме, че тайната е в приготвянето с желание и, може би, задължителната капчица любов.

Ако не сте почитатели на каймата или месото въобще, предлагаме ви рецепта за вегетарианска мусака. Също толкова вкусна, но и здравословна.


Продукти:

1 патладжан

2 тиквички

5-6 картофа

1 глава лук

доматено пюре

1 морков

1 зеленчуков бульон

зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус

червен пипер на вкус

копър

За заливката:

1 кофичка кисело мляко

2 яйца

1 лъжица брашно

Начин на приготвяне:

Запържете всички зеленчуци в зехтина за не повече от 10 мин., като през цялото време разбърквате. След това добавете доматеното пюре и бъркайте още малко.

Изсипете всичко в голяма тава. В отделна купичка разтворете бульона в гореща вода и добавете червения и черния пипер, солта, копъра и чубрицата. С получената смес залейте тавата така, че подправките да проникнат равномерно навсякъде.

Сложете във фурната и печете около 30 минути. Добавете заливката и запечете още малко - до получаване на светлокафява коричка.

53 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay