Обедната почивка като че ли е единственото време на работа, в което може да се погрижим за себе си, да си починем, да отбележим, че половината трудов ден е минал. Много хора отделят тези мигове за едно от най-важните хранения през деня, а именно обядът. Това ни вдъхнови да ви попитаме: "Какво хапвате по време на обедната почивка?”
Оказва се, че повечето от нашите читателки доста обичат да готвят, защото от 220 гласували, 30% предпочитат да си занесат в офиса домашно приготвен обяд. Гордеем се с тях, че имат такъв ентусиазъм в кухнята и успяват да се хранят наистина здравословно, дори и когато са на работа. Предпоръчваме на тези добри домакини да следят редовно рубриката ни "Храна”, за да черпят все нови идеи.
Следващият резултат, който отбелязва анкетата ни, се намира в другата крайност. 21,8% от jenite не обядват изобщо. Не знаем обаче дали е така поради закоренилото се безпаричие, или защото работният им ден е толкова забързан и ангажиран, че време за ядене все не остава. Или може би смятат, че въздържанието от храна ще се отрази благотворно на фигурата им?
Бронзовият медал в нашата класация отива при бързия обяд. Цели 20% от нас не могат да пропуснат храненето си в средата на деня, но явно не искат да губят и ценното работно време. Затова препочитат да хапнат нещо набързо: топла супа или някоя салата.
Продължаваме нататък и стигаме до четвъртата позиция. Там е сервиран традиционният и дълъг обяд, прекаран с колегите и с обилно меню (супичка, основно ястие и десерт). На този вариант се падат скромните 14,5%. Друго си е сготвеното вкъщи, по желан вкус и рецепта.
Диетичното ястие се оказва най-нежелано от нашите читателки. 13,6% от тях споделят, че биха хапнали в офиса кисело мляко с мюсли или нещо подобно, съобразено със строго определена диета.
Интересни се оказаха резултатите. Очакваме отговорите и на новата ни анкета. Тази седмица ви питаме: "В какво облекло инвестирате най-много през зимата?”
6 | 0 |