Есента може да идва с пълна скорост, навън да е ветровито, дъждовно и студено, но това не означава, че ще се откажем да похапваме сладко. Рецептата днес е за тулумбички, които са любими на много от нас. Оказа се, че не се правят толкова трудно и си заслужава да опитате поне веднъж. Каквото и да се получи, със сигурност удовлетворението, че сами сте си го приготвили, ще заличи несполуките.
Необходими продукти
80 гр масло
250 гр брашно
200 гр захар
5 яйца
сол
лимонена киселина
Начин на приготвяне
Налейте в тенджера вода. В нея - малко сол и лимонена киселина. Сложете на котлона и изчакайте да заври.
Когато кипне, сипете бързо, но равномерно, брашното като бъркате постоянно. И така, докато се получи гладко тесто, което се отделя от съда.
Когато тестото е готово, махнете от огъня. Изчакайте сместа да се охлади и сложете едно по едно яйцата. Бъркайте, докато тестото ги поеме добре.
Вече готовото тесто сложете в шприц и в нагорещено олио направете тулумбички, дълги десетина сантиментра. Изпържете ги до златист цвят.
Сиропът се приготвя от вода, захар и есенция. Сложете на огъня водата и захарта и ги кипнете за 2 минути. След това оставете сместа да изстине и я ароматизирайте с няколко капки есенция.
За финал полейте тулумбичките със сиропа.
329 | 25 |