Любимите ни тулумбички

Сиропираният десерт всъщност не е толкова труден за приготвяне

Любимите ни тулумбички

Есента може да идва с пълна скорост, навън да е ветровито, дъждовно и студено, но това не означава, че ще се откажем да похапваме сладко. Рецептата днес е за тулумбички, които са любими на много от нас. Оказа се, че не се правят толкова трудно и си заслужава да опитате поне веднъж. Каквото и да се получи, със сигурност удовлетворението, че сами сте си го приготвили, ще заличи несполуките.

Необходими продукти
80 гр масло
250 гр брашно
200 гр захар
5 яйца
сол
лимонена киселина

Начин на приготвяне 
Налейте в тенджера вода. В нея - малко сол и лимонена киселина. Сложете на котлона и изчакайте да заври.

Когато кипне, сипете бързо, но равномерно, брашното като бъркате постоянно. И така, докато се получи гладко тесто, което се отделя от съда.

Когато тестото е готово, махнете от огъня. Изчакайте сместа да се охлади и сложете едно по едно яйцата. Бъркайте, докато тестото ги поеме добре. 

Вече готовото тесто сложете в шприц и в нагорещено олио направете тулумбички, дълги десетина сантиментра. Изпържете ги до златист цвят.

Сиропът се приготвя от вода, захар и есенция. Сложете на огъня водата и захарта и ги кипнете за 2 минути. След това оставете сместа да изстине и я ароматизирайте с няколко капки есенция.

За финал полейте тулумбичките със сиропа.

329 25
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



26
Не е посочен 26.09.2012|16:10
Изглеждат фантастично, но рецептата не е пълна. Какво е съотношението вода:брашно за тестото? А и какво е количеството на сиропа, т. е. захар-2кг.?...вода 3л....също липсват! Аз имам такава рецепта, но моля автора да я допълни!
25
Не е посочен 25.09.2012|22:09
Май някой е публикувал рецепта, в която не е сигурен! Неточна е. Маслото се слага във водата и ври заедно с нея. Бърка се задължително с дървена лъжица за да се получат шуплите характерни за тулумбичките. Лимонената киселина се слага накрая в сиропа. Получават се доста тулумбички, достатъчно за цяла компания. И накрая, диетите са създадени да се нарушават!
24
Не е посочен 24.09.2012|16:29
БРАШНОТО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ РАЗБИЕ С МИКСЕРА ВЪВ ВОДАТА?НИКОГА НЕ СЪМ ПРОБВАЛА ДА НАПРАВЯ ТОЛУМБИЧКИ,А ДЕЦАТА МИ СА "ЛУДИ" ПО ТЯХ!КОЙТО ЗНАЕ-НЕКА ПИШЕ!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
23
Не е посочен 24.09.2012|16:26
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТЕСТОТО МОЖЕ ЛИ ДА СЕ РАЗБИЕ С МИКСЕР В ГОРЕЩАТА ВОДА?
22
Не е посочен 24.09.2012|15:16
Маслото се прибавя към водата преди брашното!
21
Не е посочен 24.09.2012|14:15
А колко вода се слага?
20
Не е посочен 20.09.2012|13:31
в моята рецепта водата е 0,500 л. а маслото ми е 0.125 кг.и най-важното яйцата 1 по 1 но когато предното се поеме добре от тестото. А олиото е 1л.във по дълбока тенджера
19
Не е посочен 20.09.2012|13:26
е напишете количеството на водата деееееее
18
Не е посочен 20.09.2012|13:02
Всичко е добре, ама къде е написано маслото-кога се слага?пропуска може да доведе до провал в рецептата!Слага се ж началото във водата , която завира и след това останалите продукти!Слаб професионализъм или преписана рецепта от някъде.....
17
Не е посочен 20.09.2012|12:51
НЕ КАЗВАТЕ НАЙ ВАЖНОТО- КОЛКО ВОДА ДА СИПЕМ.?????
16
Не е посочен 20.09.2012|12:50
zashto ne pishe v receptata kakvo kolichestvo e vodata
15
Не е посочен 20.09.2012|10:22
много са вкусни и никак не са полезни,но от време на време може да си позволя по някое прегрешение
14
Не е посочен 19.09.2012|15:24
Много ги обичам и аз, и половинката,но рядко правя. Ще си взема с удоволствие от вашите,че са много сочни...
13
Не е посочен 19.09.2012|15:10
Ох, как обичам тулумбички,като дете веднъж така злоупотребих с тях, че ... не ми се говори. Няколко години по късно отново ги подхванах, но вече с едно наум ги хапвам!
12
Не е посочен 19.09.2012|14:34
калорично , но адски вкусно :)
11
Не е посочен 19.09.2012|12:06
а знаете ли колко калории са това ?:)
10
Не е посочен 19.09.2012|11:56
200 грама сладко не е никак малко :) , на диета съм
9
Не е посочен 19.09.2012|10:48
Никак не е труден даже :)
8
Не е посочен 19.09.2012|10:27
обожавам ги,но много рядко си позволявам да хапна от любимото лакомство защото е изключително калоричен десерт!
7
Не е посочен 19.09.2012|10:26
толкова много обичам тулумбички,но не съм пробвала да ги приготвя,но по вашите обяснения изглежда елементарно,макар и да съм чувала,че това тесто си има тънкости...може да опитам,пък да видим какво ще стане!
6
Не е посочен 19.09.2012|09:48
Обожавам тулумбички, но никога не съм се наканвала да ги направя.Тези изглеждат страхотно, а и обясненията стават, така че ще се доверя и ще се опитам да приготвя!
5
Не е посочен 19.09.2012|09:45
Страхотни са,обожавам толумбички,саралии,баклави,а бе,всичко що е сиропирано е на почит от мен!
4
Не е посочен 19.09.2012|09:40
Така и не разбрах,къде се слага маслото,в сместа или в сиропа?
3
Не е посочен 19.09.2012|07:56
Аз не обичам тулумбички. Прекалено са ми сладки на мен, после не мога да си намеря място
2
Не е посочен 18.09.2012|18:16
Толумбички пък не съм яла от детските ми години :)
1
Не е посочен 18.09.2012|17:08
Много вкусни са, но са и убийствено сладки, просто не се трае!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay