5 факта за японското образование, които ще Ви изненадат и вдъхновят

Хубаво е да вземем поне малко от тях

5 факта за японското образование, които ще Ви изненадат и вдъхновят

Всички знаем, че българското образование  не е на нивото, на което би трябвало да бъде. За съжаление с годините май все по-лошо става. Какво Ви говори фактът, че вече в университетите се влиза с тройки и масово на матурите по български език и математика се получават двойки? Не е много нормално като че ли? Ние искаме да Ви покажем, че образованието е много важно и колко много го ценят в Япония. Това е и държавата, в която професията на учителя е една от най-уважаваните, наред с тази на лекаря. Вижте техните образователни практики, които са за подражание.

През първите три години в училище японските ученици нямат изпити! - Японците смятат, че в първите години на образованието децата трябва първо да развият характера си, затова те избягват да ги оценяват  с оценки. В класната стая те се научават да уважават другите, да показват уважение към тях. Набляга се на връзката учител-ученик, която е много близка.

Японските ученици трябва да почистват класните стаи след себе си - Това учи децата на работа в екип, поемане на отговорност и отношение към нещата и помещенията, които ползват.

Всички ученици ядат едно и също здравословно хранене за деня - Там няма бургери и чипсове за обяд. Още от малки им се обръща внимание на храненето, защото то е предпоставка те да растат здрави. 

В училищата се преподават традиционни изкуства - Японските ученици се учат на японска калиграфия, хайку и други изкуства, които са характерни за Япония.

Японските ученици носят униформи - Те са скромни по цвят и кройка. Идеята за униформите е те да се почувстват като едно цяло.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay