Сезонът на прасковите: прасковен чийзкейк без печене

Прасковите са много сладки и свежи плодове, които в момента са в сезон. За да им се насладите максимално, можете да приготвяте и различни десерти с тях. 

Днес ще ви предложим рецепта за вкусен прасковен чийзкейк без печене, в който ще се влюбите от първата хапка. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

200 грама бисквити

100 грама разтопено краве масло

400 грама крем сирене

200 мл. течна сметана

100 грама захар

1 супена лъжица ванилов екстракт

2-3 праскови

Желатин

Нарязани праскови за декорация

Начин на приготвяне:

Смелете бисквитите на ситно с помощта на блендер или ги сложете в плик и ги счукайте с чук или тежък предмет, докато станат на трохи.

В купа смесете смляните бисквити с разтопеното масло и разбъркайте. Изсипете сместа в тавичка с диаметър около 20-23 сантиметра и натиснете добре към дъното.

Разтворете желатина според указанията на опаковката.

В голяма купа разбийте крема сиренето, сметаната, захарта и ваниловия екстракт до получаване на гладка смес.

Обелете и нарежете прасковите на тънки филийки.

Добавете разтопения желатин към сместа от крема сирене и разбъркайте.

Наредете прасковите върху основата от бисквити и след това изсипете сместа от крема сирене.

Поставете чийзкейка в хладилника за около 4-6 часа, докато стегне добре.

След като чийзкейкът е стегнал, го извадете от тавичката и го украсете с още праскови.

Нарежете на парчета и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay