Мозъкът е силен съюзник в отслабването

Размърдай си мозъка. Отслабни

Мозъкът е силен съюзник в отслабването

Оказва се, че дори най-добрите диетолози и треньори в света не могат да ви помогнат да отслабнете, ако не пуснете и мозъка си в играта. Предлагаме ви няколко просто начина да задвижите сивото си вещество, като по този начин си помогнете в борбата с килограмите:

 

Направете отслабването СВОЙ избор: ако не сте психически готови да взимате здравословни решения - няма да успеете да се придържате към диетата или тренировъчния план. Трябва да запомните, че вие контролирате тези неща, правите го заради себе и никой не може да ви насили.

 

Дресирайте глада си: много от нас ядат от скука, когато са стресирани или просто им е криво. Следващият път, в който се присегнете към храната – замислете се дали наистина сте гладни. Вместо да храните чувствата си - разсейте се с разходка, хубава музика или най-добре приятна компания.

 

Бъдете реалисти: не е възможно да трансформирате диетата си за един ден. Започнете с малка цел – например да ядете закуска всяка сутрин в продължение на 2 седмици. Освен положителният физически ефект, това ще ви донесе самочувствие и увереност, че сте способни на много повече, просто стъпка по стъпка.

 

Намерете си упора: хора, които се борят с килограми, се справят много по-лесно, ако общуват с такива с подобни проблеми. Да имаш някой насреща, които разбира през какво преминаваш и споделя трудностите е много приятно, освен това ако стъпиш накриво, ще има кой да те мотивира да се изправиш.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay