4 начина, по които стегнатите прически вредят на косата и скалпа ни

4 начина, по които стегнатите прически вредят на косата и скалпа ни
Canva

Перфектната конска опашка е любима и актуална прическа. Обаче красотата си има цена. Стегнатите прически, като плътни кокове, високи опашки или плитки, могат да предизвикат някои проблеми за косата и скалпа, особено ако се носят често или за продължителни периоди от време. Ето някои от вредите, които могат да се появят:

 Натиск върху фоликулите на косъма

Стегнатите прически могат да упражняват натиск върху фоликулите на косъма, което може да доведе до напрежение и раздразнение на скалпа. Това може да предизвика дискомфорт и дори да доведе до косопад, ако натискът е твърде силен.

Чупене на косъма

Когато косата е стегната във висока опашка или плитка, тя е подложена на натиск и натягане. Това може да доведе до чупене на косъма на крехките места или на точките, където е вързана с ластици или шноли. Честото излагане на косата на тези напрежения може да доведе до увреждане на косъма и косопад.

Изтъняване на косата

При стегнатите прически косата е изложена на постоянно натягане и триене срещу дрехите или други повърхности. Това може да доведе до изтъняване на косата по дължината и дори до счупване на косъма.

Увреждане на скалпа

Ако прическата е твърде стегната или се носи продължително време, това може да доведе до увреждане на кожата на скалпа. Проблемът може да се прояви като раздразнение, сърбеж, образуване на наранявания или дори инфекции.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay