Soul Cycle, новата мания на спортуващите звезди

Нещо като тренировка на велоергометър, ама не съвсем

Soul Cycle, новата мания на спортуващите звезди

Soul Cycle – въртене на педали за тялото и душата. Това е фитнес тренд, който помага на редица холивудски величия да поддържат перфектна форма. Ангелите на Victoria's Secret, Кейти Пери, Кейти Холмс, Брадли Купър са сред феновете на тази иновативна кардио тренировка.

Има няколко аспекта, които отличават Soul Cycle от обикновеното колоездене във фитнеса, разказват колегите ни от Sportuvai.bg. Първата разлика е, че този метод представлява тренировка за цялото тяло. Инструкторите задават различно темпо, показват упражнения на колелото и се грижат за това нито един мускул на вашето тяло да не остане безучастен.

Soul Cycle се провежда под звуците на зареждаща музика. Всички спортуващи в залата се вдъхновяват от един и същи ритъм. И от наставленията на инструкторите, разбира се.

Soul Cycle треньорите имат за цел не само да следят за правилното изпълнение на упражненията, но и да надъхват хората в залата с мотивиращи слова. Ето защо много Soul Cycle маниаци описват преживяването като ревитализиращо както за тялото, така и за ума.

Този ефект на тренировката се дължи и на приятната атмосфера в залата. Приглушената светлина от свещи създава усещането за уют, спокойствие и уединение, въпреки че споделяте сеанса с още поне двайсетина души.

За съжаление, в България все още не се провеждат подобни фитнес тренировки. Все пак е твърде възможно и ние скоро да бъдем залети от Soul вълната, имайки предвид звездните посланици на тази практика. Вижте Soul Cycle видео ето тук.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 03.09.2013|16:17
И да танцува вкъщи човек сам пред огледалото пак ще има ефект, ако преди това не се е движил особено.
6
Не е посочен 03.09.2013|15:00
Какво ли няма да измислят. Истината е, че с много простички упражнения може да се постигне същото.
5
Не е посочен 03.09.2013|13:11
Още една мода, от която се правят пари. Както се вижда и тук всички ангели със съвършени тела са впрегнати да я рекламират.
4
Не е посочен 02.09.2013|17:50
Поредната тъпотия.
3
Не е посочен 02.09.2013|16:57
Аман от модерни фитнес тренировки. От известно време тренирам само с тежести и това при мен дава най-добри резултати и то за кратко време.
2
Не е посочен 02.09.2013|15:53
Нови спортни мании да иска човек. А истината, че всяко едно усилие в тази насока работи, стига човек да е постоянен.
1
Не е посочен 02.09.2013|14:30
въртенето на педали е наистина много ефикасен метод за изгаряне на калории.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay