Превантивни мерки срещу раковите заболявания

Хранителен режим, който стимулира естествените защитни сили на организма

Превантивни мерки срещу раковите заболявания

Ракът е едно от най-страшните заболявания на 21 век. Затова е необходимо да знаем как да се предпазим от него. Френската диетоложка Летисия Агюло разкрива кои храни потискат и кои подпомагат образуването на ракови клетки в организма в своята книга "Хранителен режим за борба с рака".

Кои са шестте правила, които борят рака?

Първо правило: Избягвайте канцерогенните вещества. Това са пестицидите. Канцерогенен фактор са и неправилните методи на термична обработка. При много висока температура, в храната се образуват вещества, които организмът не може да разгради, защото няма необходимите ензими.

Второ правило: Избирайте зеленчуци, улесняващи дезинтоксикацията на организма. Черният дроб е отговорен за отстраняването на отровите от  тялото. За да подпомогнем работата му, трябва да заложим на зеленчуците от семейство кръстоцветни – цветно зеле, броколи, брюкселско зеле, репички, ряпа и други. Те спомагат за изхвърлянето на канцерогените, преди те да увредят организма.

Повече информация за това как да си изготвите хранителен режим за борбата с рака, ще получите при колегите от fitwell.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay