Как се случва премахването на татуировки?

Как се случва премахването на татуировки?
unsplash

Винаги сме гледали на факта, че татуировките са постоянни едновременно като благословия и проклятие. Благословия е, защото дизайн, който означава много за вас, остава завинаги на тялото ви; но е проклятие, защото винаги има риск да съжалявате по-късно.

Независимо дали става дума за име на бивш, цитат, който вече не харесвате, или дизайн, който просто навява лош спомен, има много хора с постоянни татуировки по телата си, които просто вече не харесват. За щастие лазерното премахване на татуировки е опция.

Благодарение на модерната технология е възможно мастилото да бъде извадено от повърхността на кожата ви, което ще ви отърве от татуировката завинаги. Ако това е нещо, за което мислите сега или в бъдеще, има няколко неща, които трябва да знаете за процеса. Може би се чудите как работи лазерното премахване на татуировки, дали боли и други.

Как работи премахването на татуировка?

Най-ефективният начин за премахване на татуировка е чрез лазер, по време на който лазерната енергия се насочва към пигмента за няколко пикосекунди (много малка част от секундата), за да разгради мастилото. Ако не сте напълно запознати с процеса, вероятно се чудите: "Как работи лазерното премахване на татуировки?"

Лазерът работи за раздробяване на пигментни частици, както чук би разбил бетон, за да наруши и разгради мастилото, позволявайки на тялото ви да абсорбира по-малките фрагменти и да ги разгради естествено с течение на времето. Освен хирургично изрязване, в момента няма друг ефективен метод за премахване на татуировка.

Колко сесии за премахване на татуировки ще са необходими, преди татуировката да изчезне напълно?

Накратко: премахването на татуировка не е бързо решение. Тъй като пигментът е гравиран върху множество слоеве под повърхността на кожата, ще отнеме време и множество сесии, за да се разгради напълно пигментът. Обикновено пациентите се съветват да резервират сесии на всеки шест до осем седмици и средно може да отнеме между осем до 10 сесии, преди да постигнете желания краен резултат, в зависимост от това колко голяма или избледняла е вашата татуировка първоначално.

Боли ли?

Болката е субективна и толерантността към процеса на премахване на татуировка може да варира от човек на човек. Усещането може да се сравни с правенето на татуировка. Хубавото е, че всяка сесия е доста кратка - не трябва да отнема повече от 15 минути, в зависимост от това колко голяма е вашата татуировка.

Ако поносимостта ви към болка е ниска, помолете вашия дерматолог да нанесе обезболяващ крем 20 минути преди процедурата.

Какви рискове крие лазерното премахване на татуировки?

Както при всяка козметична процедура, лазерното премахване на татуировки е свързано с някои рискове: "Когато е включена лазерна енергия, съществува риск от загуба на пигмент, потъмняване на кожата или промяна в текстурата на кожата. Промените в текстурата обаче са редки, тъй като лазерът е насочен към пигмента, а пигментът съставлява нормалната анатомия на кожата.

Какво трябва да се прави след всяка сесия?

След вашата сесия за премахване на татуировка кожата в татуираната област може да изглежда зачервена и напукана, а също така може да бъде чувствителна. Това не е повод за безпокойство, тъй като усещането е само временно и може да се успокои с продукти за локално приложение. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay