"Дисни" ще трябва да плати над милион и половина паунда за обезщетение на Харисън Форд

Заради счупения му крак

"Дисни" ще трябва да плати над милион и половина паунда за обезщетение на Харисън Форд

Продуцентската компания, стояща зад последната част от сагата "Междузвездни войни" - "Силата се пробужда" ще трябва да плати на Харисън Форд грандиозно обезщетение от 1,6 млн. паунда заради счупеният му крак на снимачната площадка, съобщава Би Би Си.

От "Фудълс продъкшън”, които са притежание на "Дисни", пледираха виновни по две обвинения за причиняването на редица здравословни проблеми на Форд заради счупването на крака му от хидравлична врата по време на снимките. Според британската държавна агенция, отговаряща за здравето и безопасността на работното място, тежестта на плъзгащата се врата се е равнявала на тази на малък автомобил. Съдията по делото е постановил, че "липсата на комуникация" е основната причина за инцидента. Според него ако между снимачния екип и актьора е имало по-адекватна комуникация, контузията на звездата е можела да бъде предотвратена.

По време на заснемане на една от сцените през 2014 г. в студиата "Пайнууд" в Лондон 71-годишният Форд е вървял обърнат с гръб през един от порталите на космическия кораб "Милениум Фалкон”, когато внезапно плъзгащата се врата се е спуснала върху него.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay