20 факта, които със сигурност не знаете

Странни или не, това са интересни факти за света и природата, която ни заобикаля

20 факта, които със сигурност не знаете

Живеем в невероятен свят. Открили сме толкова много неща за него, че понякога мислим, че няма какво ново да изскочи. Това обаче не е така. Тепърва ще откриваме най-различни новости, както за света ни, така и за нас самите и това, което правим.

И все пак има доста неща, за които или не сме знаели досега, или сме се били заблуждавани. Затова решихме да съберем няколко на брой факта, които да научите и да се позабавлявате. От щрауси до хипертоници, от Китайската стена до бръсненето на косата. Все интересни неща, които да попълните към архива си от знания. А ето и кои са те.

20 факта, които със сигурност не знаете

1. Златните рибки не помнят само по 30 секунди. Всъщност те могат да помнят с месеци.

2. Светкавица може да удари едно и също място няколко пъти. Empire State Building бива ударена от светкавици по 100 пъти годишно.

3. Въпреки всеизвестният израз "сляп като прилеп”, малките бозайници могат да виждат. Когато ловуват, използват ехолокация, но това не означава, че са слепи.

4. Само чистата вода е проводник на електричество. Ако ви удари ток заради вода, това ще се дължи на минералите, мръсотията и всички останали неща, които има в нея.

5. Всички сме чували, че за да се разгради една дъвка в организма на човек, трябва да минат седем години. Това изобщо не е вярно. Тя не се разгражда никога, но няма проблем да бъде в нас.

6. Няма такова понятие като "фотографска памет”. Дори да имате много добра памет, няма как да си спомните някой момент до най-малкия детайл така, както може да го запечата фотоапарат.

7. Изпукването на пръстите на ръцете няма да предизвика развитието на артрит. Нещата, които могат да го направят, са възрастта ви, стара контузия или болка, някакъв вид мания или просто гените ви да са предразположени към това заболяване.

8. Бръсненето на косата не я прави по-плътна. Тя става само по-груба, защото връхчетата на косата се изострят заради самото бръснене.

9. Акулите могат да се разболеят от рак.


20 факта, които със сигурност не знаете

10. Можете да задържите яйце изправено дори ако го сложите с горната му, по-заострена част надолу. Само трябва да имате търпение.

11. Микровълновите печки не могат да причинят рак. Радиационните вълни, които излъчват, не могат да ви причинят това заболяване. Много малко видове радиация могат да ви навредят и то в зависимост от количеството.

12.
Сандвичите от популярните вериги за бързо хранене могат да изгният при подходящите условия, които да прекъснат химията в обработването на продуктите.

13. Стресът не е причина за получаването на хронично високо кръвно или т. нар. хипертония. Той може да покачи кръвното ви налягане, но само когато се ядосате. Човек, страдащ от това заболяване, го получава заради пушене, неправилни диети или просто го наследява генетично.

14. Захарта не прави децата хиперактивни. Децата винаги са хиперактивни.

15. Щраусите не си заравят главите в пясъка, когато ги е страх, както всички си мислим. Когато ги обземат тези емоции на земята и се правят на умрели.


20 факта, които със сигурност не знаете

16. В органичните продукти също има пестициди. Без значение какъв е продуктът обаче, нивата на пестицидите са толкова ниски, че няма никакъв проблем за хората.

17. Котките и кучетата не виждат в сивата гама. Те виждат в сенки от зелено и синьо.

18. Великата китайска стена не е единствената конструкция, построена от човек, която се вижда от Космоса.

19. Кръвта винаги е червена. Вените изглеждат сини заради кожата на човек.

20. Хората използват повече от 10% от мозъка. Всъщност те използват целия му капацитет. Просто го правят с различна част от мозъка си и по различно време.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

18 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 08.05.2014|15:09
Последното за мозъка беше интересно .
4
Не е посочен 08.05.2014|11:45
Интересни неща, не ги знаех .
3
Не е посочен 07.05.2014|17:38
Някой не ми бяха известни.
2
Не е посочен 07.05.2014|12:50
това с дъвките е ужасно, имам няколко погълнати през живота си,а детето ми е изяло поне 10 дъвки гадост!! надявам се да ги няма от тялото му :)
1
Не е посочен 07.05.2014|11:25
някои са интересни
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay