Новогодишните обещания, които вероятно няма да изпълним

Новогодишните обещания, които вероятно няма да изпълним
Pexels

Вече е 3 януари и първата работна седмица за годината започна. Отидохте ли вече на фитнес, както си бяхте обещали? Така си и мислехме!

Истината е, че в края на всяка година си обещаваме колко по-хубава ще бъде следващата и как ще станем много по-органзирани изпълнителни, така че животът ни да стане по-смислен и пълноценен. Но неусетно всекидневието ни поглъща и забравяме какво сме си обещали. Кого залъгваме изобщо? Напълно наясно сме, че клишето "Нова година, ново аз" е напълно изтъркано.

Ще стана по-органзирана

Алармата звънна в 6:30, но вие незабавно я изключихте и продължихте да спите. Не сте единствени. А колко убедени бяхме, че ще станем навреме!

Ще започна да тренирам

Новогодишните обещания, които вероятно няма да изпълним

Според легендата, ходенето на фитнес е много хубаво. Само че ние предпочетохме да пропуснем да отидем, за да се самообвиняваме на дивана, похапвайки остатъка от новогодишната баница.

Ще пестя повече пари

Звучи чудесно, докато не разберем, че намаленията в мола са в разгара си. Но какъв по-хубав старт на годината от един хубав шопинг? В крайна сметка веднъж се живее.

Ще си водя планер

Новогодишните обещания, които вероятно няма да изпълним

На теория звучи чудесно, но наистина ли имате време за това? Истината е, че докато описваме задачите си, можем да свършим още поне 3 неща, което бързо ни отказва от идеята за планер.

Ще намирам повече време за близките си

Суровата реалност гласи, че колкото и заети да сме били през изминалата година, то ангажименитите ни вероятно ще се увеличат двойно през новата. И колкото и да ни се иска да се чуваме по-често с баба си или да отделяме повече време за игри с детето или романтични вечери с партньора, то картината едва ли ще се промени особено, имайки предвид натоварения график.

Новогодишните обещания, които вероятно няма да изпълним

Ще се храня по-здравословно

А тази сутрин закусихте ли преди работа или предпочетохте да "мушнете" една баничка на крак на път за работа? Зравословното хранене е нещо напълно постижимо, но изисква време и планиране, което не всеки е готов да отдели в натоварения си работен ден.

Новогодишните обещания, които вероятно няма да изпълним

Ще си лягам по-рано

Звучи чудесно, но сигурно и вие като нас обичате да разпускате, гледайки някой интересен сериал онлайн. Увлечени от сюжета често се оказваме будни до малките часове на нощта. Пък и късните часове са единствените, в които можем да прекараме малко време насаме със себе си и обикновено не ни се иска да ги пропуснем.

***

Нормално е да си поставяме цели с всяко ново начало, но е напълно реалистично да не можем да ги изпълнм така, както ни се иска. Това не е повод да се обвиняваме и да смятаме, че сме се провалили в живота. Вярвайте в себе си и ще постигнете всичко, кооето сте си наумили. Не е нужно да следвате нереалистични модели и срокове. Всяко нещо чака своето време!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay